Francisco Muñoz, del Club Ciclista Mollet, guanya la Copa Catalana júnior 2019

El Transluján-CC Mollet assoleix el primer lloc de la general amb Muñoz i el segon, amb Adrián Ferrer

Esports

Francisco Muñoz amb el mallot de líder
Francisco Muñoz amb el mallot de líder | CC Mollet

José Luis Rodríguez Beltrán

Francisco Muñoz ha guanyat la classificació general de la Copa Catalana júnior 2019 de ciclisme. El ciclista del Transluján-CC Mollet va pujar dissabte a l'esglaó més alt de l'últim podi de la temporada al Gran Premi Ciutat d'El Prat de Llobregat. Al segon esglaó hi havia el company d'equip Adrián Ferrer, que va acabar segon de la general i primer de la classificació de júniors de primer any. "Aquest any hem tingut dos cavalls guanyadors", admet el president del CC Mollet, Toribio Muga.  

Francisco Muñoz apunta bones maneres sobre la bicicleta sent un patidor a la contrarellotge i un especialista de la muntanya. "És molt complet perquè a la muntanya puja bé i a les crontrarellotges sap patir. És molt important saber patidor amb la bicicleta i, a més, fa cas dels consells i instruccions del director d'equip", adverteix Muga, que augura un bon futur pel jove ciclista: "té totes les condicions per ser professional". 

Muñoz ha guanyat la Copa Catalana júnior després de dotze curses amb un total de 335 punts, 38 més que el seu company d'equip Adrián Ferrer i 77 més que el tercer, Adrià Bartrina (Antiga Casa Bellsolà). Muñoz ha estat el ciclista més regular puntuant a nou de les dotze curses. L'últim campió de la classificació general individual a les files del CC Mollet va ser fa tres anys amb Arnau Fonollosa, que ara milita al Compak Tarragona, que serà l'equip de la pròxima temporada de Muñoz. 

Per a la temporada vinent, el Transluján-CC Mollet té assegurat la continuïtat d'Adrián Ferrer, que ja serà júnior de segon any i el principal favorit per guanyar la Copa Catalana júnior 2020. Ferrer, tot i ser de primer any, ha quedat segon de la classificació individual general, primer dels júniors de primer any i s'ha proclamat campió júnior català en contrarellotge. "Aquesta temporada sabíem que teníem dues primeres espases, per a la pròxima Ferrer seguirà amb nosaltres" remarca el president del CCMollet. 

El Transluján-CC Mollet ha classificat altres membres entre els 64 ciclistes que formen la classificació general individual amb Pol Collet (26è), Gerard Llobregat (27è), Alejandro Bautista (34è), Alejandro Macias (47è), Carlos Moreno (48è), Jesús Coronado (56è) i Ian Garcia (63è). 

Edicions locals