Ausolan celebra el 50è aniversari amb el repte de seguir creixent des del territori

L'empresa de restauració, fundada el 1969 per 17 dones, té les cuines centrals a Mollet on treballen 50 persones

Economia

Ausolan celebra el seu 50è aniversari amb el repte de seguir creixent des del territori
Ausolan celebra el seu 50è aniversari amb el repte de seguir creixent des del territori

Ausolan commemorava aquest dilluns els 50 anys de la seva fundació amb un acte al Mas de Sant Lleí de Vilanova del Vallès i amb el repte de seguir creixent amb participació i cooperació, oferint el protagonisme a les persones de cada territori on estan presents.

L'empresa de restauració amb cuines centrals a Mollet naixia l’any 1969 per iniciativa de 17 dones casades, que es "van resistir a l'obligació de deixar la feina al moment de contreure matrimoni i van crear una cooperativa perquè ningú les pogués fer fora, treballant mitja jornada per no desatendre la família", explica la seva gerent a Catalunya, Rosa Giné.

Una aposta per la conciliació pionera a l'època: "En aquells temps la conciliació era només per les dones, només elles tenien el pes de la responsabilitat de cuidar els fills, els pares i els marits. Ara, per sort, cada vegada més la nostra societat entén que la responsabilitat és compartida entre l’home i la dona. Els marits ja no s’han d’avergonyir de què les seves dones treballin, com passava en aquells temps,  també ells eren víctimes del masclisme, doncs se’ls titllava de no ser capaços de mantenir a la seva família", afirma Giné.

Ara, després de 50 anys, celebren el seu aniversari mantenint la seva filosofia de treball, basada en el cooperativisme i en ser una empresa impulsada i dirigida per dones. "El nostre llegat ens porta a considerar normal que siguem una empresa formada per un elevat percentatge de dones" comenta la Gerent a Catalunya d'Ausolan.

L'empresa que compta amb una plantilla d'11.000 treballadors a tot Espanya i 2.000 a Catalunya, arribava a Mollet gràcies a la integració d’una empresa local que es deia cuinats CECOC, l’any 2013, tot i que ja eren presents a Catalunya des de l’any 2006. En el municipi vallesà hi tenen la cuina central des de la qual donen servei de càtering transportat a escoles i llars d'infants de tot el Vallès i també arriben a una part del Barcelonès i del Maresme.

Edicions locals