La Neorural obre inscripcions amb un 95% de corriols i 1.999 metres de desnivell acumulat

La cursa de muntanya de Santa Maria, de 29,8 km, se celebrarà el 15 de desembre en un circuit exigent

Esports

La Neorural obre inscripcions amb un 95% de corriols i 1.999 metres de desnivell acumulat
La Neorural obre inscripcions amb un 95% de corriols i 1.999 metres de desnivell acumulat | La Neorural

La 8a edició de La Neorural, de Santa Maria de Martorelles, ha obert les inscripcions. La cursa de muntanya, que tindrà lloc el 15 de desembre, tornarà a presentar un circuit de màxima exigència amb 1.999 metres de desnivell acumulat. "No és impossible de fer, és exigent", admet un dels responsables i membre de l'Associació Cultural i Esportiva Castellruf, Santi Barril. 

La cursa és íntegrament per corriols i pistes de la Serralada Litoral en un recorregut únic de 29,8 km, passant per emplaçaments emblemàtics com són el Castell de Sant Miquel o el Turó de Galzerán. "És una cursa complicada, no apte per a tothom. És exigent i la seva dificultat és alta perquè tenim més del 90% de corriols, hi ha poca pista", diu Barril, que preveu més de 300 participants: "tenim una xifra estable de participants que ja ens coneixen, vénen pocs despistats". 

La cursa treu pit de la seva dificultat i avisa a la seva pàgina web amb frases, com ara 95% de corriols, certificat de duresa garantida. "És un repte i això és motivador. Organitzem una cursa prop de Barcelona amb una dificultat de l'alta muntanya del Pirineu, però la fem a Santa Maria de Martorelles", explica Santi Barril, que destaca alguns dels atletes de renom que han participat en alguna de les set edicions anteriors amb Eli Gordón -campiona d'Espanya en curses de muntanya- o Andreu Simon -campió de Catalunya en curses de muntanya-. 

El preu de les inscripcions és de 23 euros, a partir del 27 de novembre de 26 euros i presencials el dia de la cursa, si no s'han exhaurit els dorsals, té un suplement de 5 euros. 

Edicions locals