El 'Quadern d’apunts del Vallès' de Joaquim Mir, a la Casa del Pintor

El pintor barceloní va elaborar el quadern durant els anys que va viure a la capital baixvallesana

Cultura

Aquests són alguns dels dibuixos que conté el 'Quadern d'apunts del Vallès' de Joaquim Mir
Aquests són alguns dels dibuixos que conté el 'Quadern d'apunts del Vallès' de Joaquim Mir | Museu Abelló

La Casa del Pintor –del Museu Abelló– acull des de fa unes setmanes el Quadern d’apunts del Vallès del pintor Joaquim Mir, gràcies a una cessió en dipòsit a la Fundació Municipal Joan Abelló.

Per tant, els visitants de la Casa del Pintor poden admirar a l’entrada el quadern d’apunts sobre el Vallès que el pintor Joaquim Mir va fer durant la seva estada a Mollet del Vallès, a principis del segle XX.

Joaquim Mir i Trinxet (nascut a Barcelona el 1873), és un reconegut pintor català que va viure uns anys a Mollet, on va aprofitar per pintar els paisatges de la ciutat i la comarca. Entre els seus apunts realitzats a la capital baixvallesana hi ha un esbós de can Magre de Mollet, on Mir va pintar el seu famós quadre L’alzina i la vaca, que es troba al Museu Reina Sofia de Madrid.

Mir, una inspiració per a Abelló

Quan el pintor molletà Joan Abelló es va iniciar en la pintura, es va inspirar en Mir i va recórrer els espais que anys abans el barceloní havia pintat a la rodalia de Mollet. Per aquest motiu, Abelló considera Mir com el seu primer mestre.

La Col·lecció Abelló compta amb una vintena d’obres de Mir, entre les quals destaca Coves de Mallorca, una gran pintura que formava part de la decoració de la modernista Casa Trinxet i que habitualment es pot gaudir a l’exposició permanent del Museu, tot i que actualment es troba a l’exposició itinerant Azul, el color del modernisme, al CaixaFòrum de Saragossa.

Sandra de la cruz exposa 'Kokoro'

L'artista i poeta molletana Sandra de la Cruz inaugurarà divendres (19 h) un nou Racó de l'artista del Museu Abelló amb les il·lustracions originals que va fer per al seu llibre Kokoro. El corazón de las palabras. L'autora va experimentar molt per fer les il·lustracions i es poden trobar pintures, dibuixos, aquarel·la, collages i trossets de fotos de la mateixa Sandra de la Cruz.

Edicions locals