Una entitat animalista recull material per als animals damnificats per la gota freda

Red Solidaria Pro Animal ha comptat amb la col·laboració d'una desena d'establiments i entitats de Mollet, Parets i Berga

Societat

Un dels establiments participants en el recapte
Un dels establiments participants en el recapte | Red Solidaria Pro Animal

L'entitat Red Solidaria Pro Animal conjuntament amb la Plataforma Solidaria de Artistas ha organitzat una recollida de donacions per ajudar els animals, "els grans oblidats", de les inundacions de Múrcia. Una acció solidària amb què s'han recollit quatre palets amb menjar i material per a la regió damnificada.
 

L'associació començava la crida per demanar ajuda a través de les xarxes socials el dia 17 de setembre, uns dies després de les inundacions que patien alguns municipis de la província de Múrcia, entre altres damnificats, a conseqüència de la gota freda. "Durant aquests dies han mort molts animals, ja que en el pla d'evacuació només estaven contemplades les persones", explica la presidenta de l'associació Red Solidaria Pro Animal, Reyes López.

Per tal de gestionar el recapte i facilitar als veïns l'entrega de les seves donacions l'associació va establir a Mollet punts de recollida: la clínica veterinària Manescalia, la clínica veterinària Anavets i la botiga Terranova cnc12.
També van col·laborar-hi la plataforma ciutadana justícia i defensa animal Catalunya, el BonÁrea de la Rambla Nova i Espai Gos Mollet.

La crida solidària va arribar a altres municipis veïns. A Parets, el Terranova cnc 3. 0. es  va encarregar de la recollida de material i aliments. Fora del Vallès, també es va sumar al recapte un refugi d'animals de Berguedà.
Per la seva banda, el centre cultural recreatiu aragonès de Mollet col·laborava facilitant a l'associació un espai en el seu local per poder utilitzar-lo utilitzar com a centre d'operacions durant els dies de recol·lecta.

Les desenes de material i aliments recollits s'enviaran en els pròxims dies a Múrcia, on la Universitat Veterinària de la ciutat farà el repartiment de totes les donacions. Es farà a través d'un equip humà format per veterinaris, entitats de protecció animal i voluntaris que han confeccionat una llista per fer-lo arribar a tots els afectats.

Taula de diàleg amb el consistori

A més a més d'aquest tipus d'iniciatives, l'associació que fa dos mesos que està constituïda, també planteja impulsar xerrades i tallers de conscienciació per millorar el tracte de les persones envers els animals. En aquest sentit, té previst començar a treballar amb escoles per difondre l'empatia cap als animals des de petits. També  planteja reunir-se amb l'Ajuntament de Mollet per proposar-los una taula de diàleg entre entitats i el consistori on es pugui posar solució a temes com l'abandonament i el maltractament animal.

Edicions locals