Mollet obre la porta al seu primer agermanament al continent africà

L'Ajuntament ha signat un acord de col·laboració amb localitat tunisiana de Nabeul

Societat

Mollet obre la porta al seu primer agermanament al continent africà
Mollet obre la porta al seu primer agermanament al continent africà

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits del que podria ser el cinquè agermanament de Mollet amb altres ciutats. L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i l’alcaldessa de la localitat Tunisiana de Nabeul, Basma Maatoug, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues ciutats, un acord que podria esdevenir en un futur immediat el primer agermanament de Mollet amb una ciutat del continent africà.

Segons fonts municipals, aquest acord té com a objectiu treballar conjuntament per contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones cooperant en àmbits mediambientals, laborals, culturals o esportius així com en aquelles actuacions que afecten les polítiques de gènere, de transparència o la defensa de la democràcia.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Nabeul, Basma Maatoug, s’ha mostrat “especialment contenta i agraïda per poder establir aquest vincle de relació amb una ciutat que ens consta que està permanentment treballant pel benestar dels seus ciutadans centrant els seus esforços en la formació i l’ocupació, el medi ambient o la cultura”.

Per la seva part, l’alcalde Josep Monràs afirma que “aquest acord referma el compromís d’aquest ajuntament i d’aquesta ciutat de seguir promocionant l’ideal europeu fins i tot més enllà del continent, com així ens ho ha reconegut aquest mateix any el Consell d’Europa”, i en aquest cas concret “des d’avui mateix ens posem a treballar en aquells punts en comú que puguin enfortir les nostres ciutats, i per tant, les possibilitats dels nostres conciutadans per millorar la seva qualitat de vida”.

Nabeul és una ciutat amb uns 56.300 habitants però engloba altres localitats veïnes, que formen una gran aglomeració de 120.000 habitants. Cap al sud està a tocar d'Hammamet, un dels enclavaments turístics per excel·lència de Tunisia. La ciutat es dedica principalment al turisme i els serveis, amb l'agricultura (cítrics sobretot taronges) i l'artesania (ceràmiques molt conegudes) com a altres activitats rellevants.

L'agermanament amb Nabeul seria el cinquè de Mollet que ja manté lligams amb Montélimar (França), Ravensburg (Alemanya), Rivoli (Itàlia) i Cinco Pinos (Nicaragua).

Edicions locals