La Marxa Pelegrí Pi se celebra amb prop de 370 cicloturistes

Van ser homenatjats Joan Zafra i 'Los malagueños de Mollet'

Esports

Olga Gutiérrez
Olga Gutiérrez

La 31a Marxa Memorial Pelegrí Pi ha superat els registres del Club Ciclista Plana Lladó amb prop de 371 cicloturistes. La cursa, no competitiva, va celebrar-se diumenge amb sortida i arribada a Mollet i amb dos circuits pel Vallès Oriental: el llarg de 94 km i el curt de 80.  

La marxa està inclosa en el calendari de la Challenge Catalana de Cicloturisme i del circuit Donabike que organitza la Federació Catalana de Ciclisme. Enguany van prendre part una trentena de ciclistes exprofessionals, com ara el català Melcior Mauri o, fins i tot, el mateix president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana. "Estem molt satisfets i orgullosos de la cursa que fem. Cada any ens superem", explica el president del CC Plana Lladó, Germán Viejo, que adverteix que la cursa va celebrar-se sense incidents, excepte "una petita caiguda sense més, prop de Gallecs. Xapa i pintura". 

La marxa no és competitiva però un dels seus atractius és la pujada d'11 km entre Sant Llorenç de Savall i Granera, amb rampes que arriben al 17% de dificultat. "El conegut mur de Granera és un atractiu que cada any té més adeptes", diu Viejo. Enguany, el guanyador de la pujada cronometrada va ser Adrián Ferrer, ciclista júnior del Translujñan-Club Ciclista Mollet. "Ningú el podia seguir", remarca el president. Ferrer és una de les promeses del club molletà que aquesta temporada ha quedat subcampió de la Copa Catalana júnior i ha guanyat el Campionat de Catalunya de contrarellotge, tot i ser júnior de primer any. 

La marxa cicloturista va acabar amb el lliurament de premis al pavelló annex del Riera Seca i posteriorment en un restaurant de Sant Fost. 

Homenatge a Joan Zafra i 'Los malagueños de Mollet'

Un dels moments més tendres del Memorial Pelegrí Pi va ser l'homenatge a Joan Zafra, històricament vinculat al CC Mollet, i els germans i exciclistes professionals, Pedro i Dámaso Torres, coneguts amb el sobrenom de Los malagueños de Mollet. Cap dels tres va participar en la marxa cicloturista però el triplet d'homenatjats van rebre el mallot i un cartell, de mides gegants, del Memorial Pelegrí Pi en honor a la trajectòria de tots tres. L'homenatge va tenir lloc en acabar la marxa al pavelló annex del Riera Seca. Posteriorment, en el dinar, el CC Plana Lladó, va lliurar una placa commemorativa a tots tres. La iniciativa de l'homenatge va ser una feina conjunta entre Josep Maria Carod, Eduardo Bertolín, Pere Vilalta, Manuel Méndez, Sergi Valdibieso, Josep Tena i Juan Artero. 

Edicions locals