El govern de Mollet vol encarir l'IBI dels pisos buits de grans tenidors i persones jurídiques

La proposta d'ordenances municipals per al 2019 preveu un recàrrec del 50% de l'impost en aquests casos

Societat

El govern municipal del PSC ha plantejat la introducció d’un recàrrec del 50% sobre la quota de l’impost sobre béns immobles (IBI) per a pisos buits que siguin propietat de persones jurídiques i grans tenidors.

Aquesta és una de les novetats que presenta la proposta d'ordenances fiscals i preus públics per al 2020, que l'equip de govern ha començat a posar en comú amb la resta de grups municipals i que preveu aprovar en el proper ple d'octubre. També pel que fa a l'IBI, es proposa un increment del percentatge d’ajut en el pagament de l’impost dels pisos que es posin a disposició de la borsa de lloguer municipal i millores per tal de facilitar el pagament fraccionat de deutes tributaris, entre d’altres.

Segons fonts municipals, els criteris que s’han tingut en compte per tal d’elaborar la proposta són l’actualització de les ordenances per tal d’adequar-les als costos dels serveis públics i assegurar-ne el manteniment i l’aposta per unes ordenances fiscals que, a través de l’aplicació de criteris de renda, donin cobertura a les famílies més vulnerables i garanteixin la justícia social.

A més, amb l’objectiu de reforçar les mesures per lluitar contra el canvi climàtic, la proposta d’ordenances també amplia el conjunt d’incentius fiscals per afavorir les mesures mediambientals i de sostenibilitat i promoure els sistemes de generació d’energies renovables, com ara els panells solars o els receptors d’energies ecològiques, i de reducció de residus.

Propostes de Mollet en Comú

Per la seva part, el grup municipal de Mollet En Comú plantejarà que s’ampliï el sistema de tarifació social, que enguany s'ha aplicat als preus de les escoles bressol, a altres serveis, com per exemple l’Escola municipal de música i dansa, i que s’estudiï en els serveis esportius i en l’atenció domiciliària. Aquesta serà una de les propostes que es presentin al govern sobre unes ordenances que "han de garantir els ingressos necessaris, i a la vegada ser una eina per incentivar algunes polítiques prioritàries per la formació: habitatge assequible, polítiques de lluita contra el canvi climàtic i convivència", consideren des de Mollet en Comú.

 

Edicions locals