Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: Ja tenim el cim del Dhaulagiri! (03)

Diari de l'alpinista paretà

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: Ja tenim el cim del Dhaulagiri! (03)
Cròniques del repte 14x1000 de Sergi Mingote: Ja tenim el cim del Dhaulagiri! (03)

Sergi Mingote ens explica en capítols com avança el repte 14x1000 Catalonia Project, que té com objectiu pujar els 14 vuit mils en 1.000 dies. Ja ha pujat set cims i va camí del vuitè

El dia de l'arribada al cim va ser un dia molt especial, un dia de superació i d’arribar als meus límits, però ja puc dir que finalment ho he aconseguit! Ja torno a ser al camp base. De fet, a casa encara no ho saben però durant la baixada, sol i pràcticament de nit, no vaig fer correctament una maniobra de descens i vaig tenir un ensurt important. Aquells que t’ensenyen! No tornarà a passar, amics. Aquesta nit l'he passat de pena. La tenda minúscula que tenia al camp 3 s’havia cobert de neu i he estat unes hores encongit i glaçat.

La setena muntanya més alta del món ja forma part del projecte 14x1000 Catalanonia Project. Una muntanya difícil i esquerpa, que portava diverses temporades de tardor sense deixar pujar a cap alpinista del món! Estic orgullós de ser el tercer alpinista de l’any en aconseguir-ho i el més important, el primer sense la utilització d’oxigen embotellat!

De fet, només vam poder pujar sense oxigen el meu amic xilè, Juan Pablo Mohr, i jo. Ell va baixar bastant més tard perquè es va perdre durant el descens. Pel que fa a Moeses, va tenir congelacions a les mans, fet que el van deixar molt a prop del cim. Una pena.

El Dhaulagiri, una gran muntanya; el projecte olímpic Pirineus Barcelona 2030, un gran projecte esportiu. Continuem tots junts aquest gran projecte de país. Somieu gran amics!

Edicions locals