El govern de Mollet presenta 343 actuacions per realitzar en els propers quatre anys

El consistori fa públic el document inicial del Pla d'Actuació de Mandat, que es complementarà amb aportacions de la ciutadania

Societat, Política

El govern de Mollet presenta 343 actuacions per realitzar en els propers quatre anys
El govern de Mollet presenta 343 actuacions per realitzar en els propers quatre anys

Mollet del Vallès

L'equip de govern ha presentat el document inicial del Pla d'Actuació de Mandat (PAM) 2019-2023, el full de ruta a seguir per l'executiu local en els propers quatre anys i que consta de 343 propostes, principalment extretes del programa electoral del PSC.

"En les passades eleccions ens vam imposar clarament i la ciutadania va donar suport al nostre model de ciutat, al qual aquest document dóna continuïtat", deia el regidor de Participació, Raúl Broto. Les propostes inicials, que es poden consultar al web municipal, es volen "enriquir i millorar" amb les  aportacions que la ciutadania podrà fer fins al 31 d'octubre.

Actuacions en tres eixos

Els 343 projectes i actuacions  s’estructuren en tres grans eixos on es projecta el model del Mollet del futur: Persones (per una ciutat educadora, participativa i socialment justa); Oportunitats (per una ciutat propera a Europa, generadora d’ocupació, d’emprenedoria i d’innovació), i Espais (per una ciutat més verda, sostenible, compromesa amb les actuacions contra la crisi climàtica i saludable).

El document inicial del PAM també contempla quatre programes estratègics transversals en els quals es destaca fer de Mollet una ciutat verda, però també compromesa amb l’agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 de les Nacions Unides, amb l’educació i la salut i amb la innovació des del punt de vista de ciutats intel·ligents (SMART).

Ciutat 30 km/h

Entre els projectes que preveu el PAM, el govern ha volgut destacar-ne alguns com l'increment de l'habitatge públic, amb els projectes als edificis municipals de Francesc Macià i Batlle Tura com a més immediats; i l'increment de la plantilla de la Policia Municipal i d'agents cívics.

A més, dins l'eix de la ciutat sostenible, l'alcalde, Josep Monràs, avançava que s'està treballant en diverses propostes a aplicar a partir de l'1 de gener de 2020 per lluitar contra el canvi climàtic, una de les quals la reconversió de Mollet en una ciutat 30, és a dir, que en la majoria de carrers del municipi no es pugui circular a més de 30 km/h.

Modernització d'equipaments

Entre els projectes que preveu el PAM hi ha un pla de modernització d'equipaments municipals. "Més que fer obra nova volem reaprofitar i millorar instal·lacions que ja tenim", explicava l'alcalde. A tall d'exemple, es preveu la restauració de l'edifici municipal de Jaume I per poder encabir-hi un espai per a entitats; l'ampliació de Can Gomà i la remodelació integral del pavelló de Riera Seca. Amb tot, Monràs advertia que el calendari d'aquestes obres –que suposen inversions importants– i davant les "limitacions econòmiques" de l'Ajuntament, estarà subjecte al cofinançament per part d'altres administracions com la Generalitat, a través per exemple dels ajuts del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) o de la Diputació. "Hem de ser prudents perquè s'ha de garantir que el cofinançament sigui efectiu quan toca perquè si no es poden generar problemes de liquiditat a l'Ajuntament", advertia Monràs.

D'altra banda, el govern local explicava que el PAM no és un document estàtic i que és "canviant i dinàmic". Amb tot, Monràs destacava que el document segueix "un model de Mollet clar per no anar a batzegades", deia.
L'anterior PAM, el del període 2016-19, contenia unes 250 propostes i, segons el balanç del govern municipal, se'n va aconseguir un nivell d'execució del 97%.

Com participar-hi

Fins al 31 d’octubre, les persones majors de 16 anys empadronades a Mollet podran fer les seves propostes a través de dues vies. D'una banda, amb la butlleta física que trobaran en tots els espais municipals i al butlletí municipal Quatre Cantons, i que, un cop omplerta, es podrà entregar a l’Ajuntament o a qualsevol dels espais municipals. També s'hi podrà participar via Internet dins l'apartat Quin Mollet volem del web municipal.
Els participants rebran una resposta personalitzada de l’Ajuntament sobre el recorregut de la seva proposta. Els criteris per acceptar o rebutjar un suggeriment són principalment que sigui de competència municipal i que sigui viable econòmicament. Així mateix, un cop finalitzat el procés, es farà una trobada pública per presentar  el document final del PAM amb les diferents aportacions ciutadanes.

Edicions locals