El Suprem condemna Jordi Turull a 12 anys de presó per sedició

L'alt tribunal també el condeman per un delicte de malversació de fons

Política

El Suprem condemna Jordi Turull a 13 anys de presó per sedició
El Suprem condemna Jordi Turull a 13 anys de presó per sedició | ACN

Parets del Vallès

El Suprem ha condemnat el paretà Jordi Turull a una pena de 12 anys de presó per un delicte de sedició i malversació de fons públics.

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha notificat aquest dilluns la sentència dictada en la causa pels fets succeïts a Catalunya en la tardor de 2017. L'alt tribunal ha condemnat l'exvicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras a 13 anys de presó i 13 d'inhabilitació absoluta; i als exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa a les penes de 12 anys de presó i 12 d'inhabilitació absoluta, en els quatre casos per delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat en raó de la seva quantia .

Així mateix, condemna pel delicte de sedició a l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell a les penes de 11 anys i 6 mesos de presó i igual temps d'inhabilitació absoluta; als exconsellers del Govern autonòmic Joaquim Forn i Josep Rull a les penes de 10 anys i 6 mesos de presó i 10 anys i 6 mesos d'inhabilitació absoluta; i els líders de Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a les penes de 9 anys de presó i 9 anys d'inhabilitació absoluta.

Quant als exconsellers autonòmics Santiago Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, són condemnats cadascun d'ells com a autors d'un delicte de desobediència a les penes de 10 mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros, i un 1 any i 8 mesos d'inhabilitació especial.

Per la seva part, minuts després de fer-se pública la sentència, Jordi Turull ha piulat: "Visca Catalunya lliure"

 

 

Edicions locals