Renfe inclou la reforma de l'edifici de viatgers al nou projecte de l'estació Mollet-Sant Fost

L'operador està redactant el projecte que incorpora la modernització de l'espai

Societat

Renfe inclou la reforma de l'edifici de viatgers al nou projecte de l'estació Mollet-Sant Fost
Renfe inclou la reforma de l'edifici de viatgers al nou projecte de l'estació Mollet-Sant Fost

Mollet del Vallès

El nou projecte de millora de la parada de Rodalia Mollet-Sant Fost inclourà la reforma i modernització de l'edifici de l'estació. Aquesta és una de les principals novetats del projecte que Renfe està acabant de redactar després de la paralització l'estiu de 2017 dels treballs que havien de permetre millores en l'accessibilitat i de seguretat a l'estació.

Al març de 2017, Renfe adjudicava a l'empresa COMSA SA les obres de reforma però, malgrat fins i tot tècnics d'Adif executaven alguns dels treballs previs a l'obra, la reforma es va aturar. El motiu de la paralització va ser la impugnació que l’empresa adjudicatària va fer del projecte de l’obra en considerar que el projecte de reforma i millora d’accessibilitat de l’estació no estava ben resolt i que algunes partides no eren correctes.

Davant d’això, a finals de 2018 Renfe iniciava la redacció del nou projecte executiu "després de buscar sense èxit fórmules per tirar endavant el projecte ja aprovat", apunta Antonio Carmona, Delegat de Comunicació de Renfe a Catalunya i Aragó.  
Així doncs, l'obligació de redactar un nou projecte ha estat l'oportunitat per incloure la millora de l'edifici de viatgers. "Ja que s’havia produït aquest entrebanc des de Renfe es va decidir ser més ambiciosos en les actuacions i el projecte en què s’està treballant inclourà, a més de les tasques de millora d’accessibilitat tal com estava previst, la renovació i modernització de l’edifici de viatgers de l’estació", assegura Carmona. Així doncs, es preveu que l'obra inclogui la reforma de l'actual edifici però no pas la construcció d'un de nou. "L'edifici actual no es demolirà", explica Carmona, qui no ha volgut apuntar un calendari de licitació i d'execució del projecte.

Tot i les explicacions, la demanda és que aquestes obres s'accelerin, ja que la infraestructura arrossega unes deficiències històriques en seguretat que han ocasionat tràgiques conseqüències, com l'atropellament d'un jove fa uns mesos quan travessava la via patinant.
De fet, en el darrer ple de Mollet, l'Ajuntament aprovava una moció pel compliment dels compromisos d'execució de les obres suspeses a petició de la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública al Baix Vallès, un dels col·lectius que més pressió està fent sobre la qüestió. "Entenem les queixes i són els primers que lamentem que Comsa S.A. ens deixés abandonats a Renfe com als ciutadans de Mollet que utilitzen els nostres serveis", es justifiquen des de Renfe.

El projecte inicial preveu millorar l’accessibilitat de l’estació amb la construcció d’un pas inferior amb ascensors a les dues andanes, que s’ampliarien i es prolongarien fins a 200 metres. El contracte també preveia la substitució de la il·luminació a les andanes, la instal·lació de noves marquesines als accessos, els ascensors i les escales, la redistribució del vestíbul i la reurbanització dels accessos.

Edicions locals