Un miler de firmes demanen l'alliberament dels dos joves paretans detinguts

Els nois es troben a Quatre Camins en presó preventiva sense fiança des del dissabte

Societat, Política

Un miler de firmes demanen l'alliberament dels dos joves paretans detinguts
Un miler de firmes demanen l'alliberament dels dos joves paretans detinguts

Aquest dilluns ja eren un miler de firmes les que demanaven l'alliberament del David i l'Álvaro, els dos joves paretans que es troben en presó preventiva sense fiança després de ser detinguts acusats de participar en els aldarulls de Barcelona arran de la sentència del procés.

Durant aquest dilluns la seu d'Ara Parets ERC, situada en el carrer Major, 54, romandrà oberta per recollir firmes en favor de l'alliberament dels dos joves, que des de dissabte estan en presó preventiva a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. Segons fonts properes, diumenge a la nit la família encara no havia pogut veure els dos joves detinguts. La intenció és que l'advocat d'Alerta Solidària lliuri al jutge les signatures aquest dimarts. L'horari de recollida a la seu d'Ara Parets ERC serà ininterromput de 7.30 a 20.30 h.

Dissabte, centenars de persones es van aplegar a la plaça de la Vila en una concentració on es va llegir un manifest de suport als joves i les seves famílies i condemnant la detenció. Els joves van ser detinguts cap a les 3 de la matinada de dijous a divendres al carrer Aragó, un punt, on "no hi havia aldarulls, estava tot tranquil", asseguren aquestes fonts, que afegeixen que agents de la Brimo de Mossos d'Esquadra van aturar els dos joves, que van ser detinguts "acusats de llençar pedres davant de la Casa Batlló hores abans, sense proves i sense cap imatge que acrediti que eren ells", indiquen. Denuncien, a més, que els agents van pegar els joves abans de detenir-los. El manifest cita l'atestat del forense de la Ciutat de la Justícia, en què es parla que els dos joves "presentaven múltiples ferides, algunes de les quals van necessitar punts de sutura".

Durant aquests dies, les famílies han rebut nombroses mostres de suport. "Són nois molt arrelats al poble. Han participat en moltes associacions com castellers i de petits jugaven al CF Parets", indiquen fonts properes als detinguts. Entre les mostres de suport, també la de l'alcalde, Jordi Seguer, que ha mostrat la seva solidaritat amb les famílies i els joves i ha denunciat l'actuació "desproporcionada" dels cossos de seguretat.

 

 

Edicions locals