El vent provoca l'impacte d'una tanca metàl·lica contra un autocar a la C-33

Protecció Civil manté l'alerta del pla INUNCAT per previsió de temporal

Societat

El vent provoca l'impacte d'una tanca metàl·lica contra un autocar a la C-33
El vent provoca l'impacte d'una tanca metàl·lica contra un autocar a la C-33

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT pel temporal de pluges, vent i mala mar que afecta Catalunya. Entre les incidències destacades, l'accident a l'autopista C-33 d'un autocar contra el qual ha impactat una tanca metàl·lica aixecada pel fort vent.

Respecte a les previsions d’aquest matí, el Servei Meteorològic de Catalunya SMC ha pujat fins als 200 l/m2 les dades d’acumulació d’aigua prevista a les Terres de l’Ebre. Es manté la previsió d’acumulats superiors als 100 l/m2 a la resta del territori, especialment litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, així com a tota la demarcació de Girona.

Segons Protecció Civil, també es podran produir fenòmens de pluja intensa (20l/m2 en 30 min.) i puntualment torrencials (40 l/m2 en 30 min.).

Amb aquesta previsió es manté la possibilitat de crescudes de matinada a les conques fluvials de Girona (Ter, Fluvià i Muga) i a Barcelona al Llobregat, especialment al curs baix. No es descarta la crescuda sobtada de les rieres de tot el litoral, inclosos els barrancs del sud de les Terres de l’Ebre.

Incidències

Derivat del vent, un autocar ha rebut l’impacte d’una tanca metàl·lica a la C-33 al terme municipal de la Llagosta. A conseqüència de l’impacte s’han trencat dos vidres. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha fet sis assistències in situ sense necessitat de fer cap trasllat hospitalari. Els passatgers han pogut seguir el seu recorregut en un altre autobús.

Fins al moment, el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 340 trucades relacionades amb el temporal de llevant que afecta Catalunya. Per comarques, les trucades s’han fet des de: Baix Empordà 59, Baix Camp 37, Alt Empordà 36, Vallès Oriental 23, Barcelonès 23, Tarragonès 21, Baix Ebre 18, Garraf 15, Osona 13 i Baix Llobregat 13. Per municipis les trucades es distribueixen de la següent manera: Palamós 30, Tarragona 18, Barcelona 17, Mont-roig del Camp 14, Palafrugell 13, Seva 12, Figueres 12, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant 11, L'Escala 10 i Granollers 9.

D’aquests avisos, Els Bombers de la Generalitat han atès, fins les 18:30 hores, 272 avisos. Si bé durant el matí i migdia els avisos eren per retirar arbres caiguts o elements inestables de façanes, a partir de la tarda, els avisos han derivat en inundacions a carrers i baixos, especialment a la comarca del Baix Empordà.

Edicions locals