Els Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Mollet i Parets registren enguany 42 altes d'autònoms i societats

Des de la seva posada en marxa, el 2014 el punt molletà ha donat d'alta 393 nous negocis

Economia

Els Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Mollet i Parets registren enguany 42 altes d'autònoms i societats
Els Punts d'Atenció a l'Emprenedor de Mollet i Parets registren enguany 42 altes d'autònoms i societats

Els Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), impulsats per la Diputació de Barcelona, dels ajuntaments de Mollet i Parets han registrat 42 altes enguany fins al setembre de 2019. A tota la demarcació de Barcelona, les altes han arribat a les 1.223 (216 societats limitades i 1.007 autònoms).

Al Baix Vallès, els ajuntaments de Mollet i Parets disposen d'aquests PAE, unes oficines autoritzades pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, des d’on es realitza la tramitació de constitució de les formes jurídiques més habituals (autònoms, SL...) de manera telemàtica i gratuïta.

Amb aquest servei, les persones emprenedores poden gestionar telemàticament d’un sol cop fins a 22 tràmits, crear l’empresa en 48 hores i al mateix lloc on s’assessora el pla d’empresa, realitzar l’alta d’activitat. L’objectiu és facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques.

Fins al 30 de setembre, el punt PAE de Mollet ha registrat un total de 36 altes, de les quals 31 autònoms i 5 societats. A Parets, el nombre ha estat de 6 altes, 1 societat i 5 autònoms. Segons el rànquing acumulat del Termòmetre PAE de la província de Barcelona, el PAE de Mollet és el primer del Vallès Oriental i el cinquè de la demarcació de Barcelona en la creació de nous negocis per darrere dels de Castelldefels, la Mancomunitat Penedès-Garraf, Sabadell i Badalona. En total, des de la seva posada en marxa el 2014, el punt PAE de Mollet ha registrat la creació de 393 negocis (336 autònoms i 57 societats). Pel que fa al PAE de Parets, que es va posar en marxa el 2016, les altes totals han estat 20 (13 autònoms i 7 societats).

Durant el 2018, el nombre d'altes d'autònoms i societats limitades a la demarcació de Barcelona realitzades a través dels Punts d'Atenció a l'Emprenedor (PAE), van arribar a 1.645 (269 societats limitades i 1.376 autònoms).

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació dels Centres Locals de Serveis a les Empreses com a punts PAE s’emmarca en l’estratègia per millorar la relació empresa-administració i contribuir a facilitar i promoure l’activitat empresarial.

Edicions locals