PSC i Podem, del flirteig al matrimoni

Els dos partits signen l'acord ratificat per les bases dels dos partits, que deixa pendent, per després de les eleccions generals, la nova distribució de les regidories

Política

PSC i Podem signen un govern de coalició a Mollet
PSC i Podem signen un govern de coalició a Mollet

Finalment, i després de mesos de flirteig, el PSC i Podem han consumat un matrimoni que no ha sorprès ningú. Aquest divendres, ambdós partits escenificaven la rúbrica de l'acord de govern per a aquest mandat, un acord que han ratificat les bases de les dues formacions. Una decisió que, per part de Podem, era aprovada aquest dimecres en assemblea pel 98% dels seus inscrits.

"Avui signem la voluntat de crear un govern de coalició progressista i d'esquerres. Som dues formacions d'esquerres i creiem que el millor per Mollet era unir forces", ha anunciat la portaveu del PSC Mollet Mireia Dionisio. Un acord que segons Dionisio, ja es va poder constatar amb la comissió bilateral que es va crear durant l'estiu.

Així i tot, segons la portaveu socialista:  "Estem a la política per construir un Mollet millor. Això no exclou cap altra força política", ha dit la socialista, qui ha anunciat la voluntat del partit d'arribar a consensos amb la resta de formacions polítiques durant el mandat.

Per la seva banda, el portaveu de Podem Mollet, Xavier Buzón, ha afirmat que aquesta coalició és "la millor via per assolir objectius i estem segurs que guanyarem en eficiència. Estem molt satisfets d'aquesta decisió. El resultat de tota aquesta feina ens indica que anem per bon camí".

Les raons d'aquest acord, segons han assegurat els portaveus d'ambdues formacions, són "la capacitat que tenim per sumar i posar en valor allò que ens uneix" i la "gran coincidència programàtica".

Un acord amb el qual es comprometen a tractar 9 grans eixos: un Mollet per a tothom, feminista, amb un habitatge digne, ecologista i saludable, amb uns serveis públics i de qualitat, que cuidi els barris, que doni oportunitats a tothom, que sigui actiu i viu i que posicioni a Mollet com a capital i referent al món.

Canvi de carteres

Aquest acord de coalició comportarà canvis de regidories en el govern municipal. Una modificació que encara s'està treballant: "Tenim un esborrany de les regidories però s'ha d'acabar de perfilar. Perquè no oblidem que la feina ben feta requereix temps", ha explicat Buzón. Les formacions preveuen que en un parell de setmanes, un cop passades les eleccions generals, s'anunciïn els canvis de cartera en el consistori.

 

 

 

Edicions locals