Es publica un llibre de Sergi Mingote sobre el repte de pujar sis vuit mils en un any sense oxigen artificial

El volum, amb el nom 'A pulmón', ha estat publicat per la prestigiosa Ediciones Desnivel

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

Es publica un llibre de Sergi Mingote sobre el repte de pujar sis vuit mils en un any sense oxigen artificial
Es publica un llibre de Sergi Mingote sobre el repte de pujar sis vuit mils en un any sense oxigen artificial

Parets del Vallès

Sergi Mingote ja ha publicat el llibre del projecte complert del 2x3x8000, que va tractar de pujar sis vuit mils sense oxigen artificial en un any i va ser Rècord Guinness el juliol de 2019. El volum s'anomena A pulmón, seis ochomiles sin oxígeno en 367 días, i ha estat publicat per la prestigiosa Ediciones Desnivel. 

El llibre tracta del rècord esportiu de Mingote i la seva vinculació solidària, que compta amb un total de 144 pàgines i el pròleg de l'alpinista i periodista rus Denis Urubko. "El projecte 2x3x8000 va convertir la seva passió per l'himalaisme en la millor eina per donar visibilitat a diferents iniciatives solidàries. Així va néixer ONAT Foundation, una fundació en la qual els esportistes amb capacitats diferents són els protagonistes", explica l'editorial de la publicació, que remarca: "amb una narració trepidant, Sergi Mingote ens portarà fins als cims del Broad Peak, K2, Manaslu, Lhotse, Nanga Parbat i Gasherbrum 2. Un relat en què el seu autor i protagonista és capaç de detenir-se en els detalls més humans, aquells que converteixen el seu repte individual en una gesta memorable".

Poc abans de publicar-se el llibre, Sergi Mingote va avançar a Som Parets que es presentaria el llibre quan tornés del trekking solidari pel Nepal que està realitzant aquests dies. "Estic molt content perquè el llibre explica el projecte, que en 365 dies es va aconseguir pujar sis vuit mils sense oxigen artificial. És un llibre que jo portaré a les meves conferències, que ja tinc programades bastants per tot l'Estat en els pròxims mesos", deia l'alpinista.  

El llibre es pot comprar amb un preu aproximat de 19,48 euros mitjançant la pàgina web de l'editorial

El repte segueix amb el 14x1000

Cal recordar que el repte que va iniciar el 2018 Sergi Mingote i que va culminar el juliol de 2019, segueix amb el 14x1000 Project Catalonia. El nou repte pretén pujar els catorze vuit mils en 1.000 dies i just en l'equador del projecte ja ha pujat la meitat dels cims més alts del món. 

 

Edicions locals