Els Manyacs de Parets fan la millor actuació de la seva història

Van descarregar tres castells de 6 i dos pilars de sortida

Cultura

Els Manyacs de Parets fan la millor actuació de la seva història
Els Manyacs de Parets fan la millor actuació de la seva història | Albert Raga

La plaça de la Vila de Parets va acollir diumenge "la millor actuació castellera de la història" dels Manyacs, segons apunta el cap de colla, Xavi Arias. L'entitat paretana va aconseguir per segona vegada fer tres castells de 6, però en aquest cas amb la particularitat d'haver fet dos pilars de sortida. Tot plegat va tenir lloc en la quarta Diada Castellera de Parets.

Manyacs, concretament, va fer un pilar de 4, un 4 de 6 amb agulla, un intent desmuntat d'un 2 de 6, un 5 de 6, un 2 de 6 i 2 pilars de 4 per cloure.

En l'actuació també hi van participar les colles castelleres de Mollet i Montcada i Reixac. Els molletans, padrins de Manyacs, van descarregar un pilar de 4, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6, un 2 de 6 i un pilar de 4. I els montcadencs van descarregar un pilar de 4, un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 i un pilar de 4.

Objectius: pilar de 5 i castells de 7

Arias està molt satisfet per l'actuació i explica que el següent objectiu serà el pilar de 5: "Era una de les possibilitats que havíem valorat per a aquesta diada, però finalment no l'hem pogut fer". En aquest cas, el cap de colla es mostra confiat que el pilar de 5 el podran aconseguir durant el 2020.

D'altra banda, Arias també avança que un altre objectiu més a llarg termini serà fer castells de 7. "Ja els hem començat a assajar, però potser no en fem fins al 2021", apunta. Pel que fa als castells de 7, el cap de colla explica que són més complicats "perquè necessitem molta més gent. Aquí la clau no està en el tronc, sinó en la pinya". I és per això que volen continuar promovent l'entitat "per fer créixer la massa social" i assolir aquest ambiciós objectiu en els pròxims anys.

Ara mateix Manyacs compta amb uns 115 socis, amb una participació mitjana d'una seixantena de persones en cada actuació.

Edicions locals