Concentració a l'estació Mollet-Sant Fost per reclamar millores d'accés a les vies

L'acte va ser organitzat per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i l'Associació de Disminuïts Físics i Sensorials de Mollet

Societat

Concentració a l'estació Mollet-Sant Fost per reclamar millores d'accés a les vies
Concentració a l'estació Mollet-Sant Fost per reclamar millores d'accés a les vies

Una vintena de persones de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i de l'Associació de Disminuïts Físics i Sensorials de Mollet i Comarca (ADIMO) es van concentrar aquest dilluns a la tarda davant l'estació de Mollet-Sant Fost per reclamar l'inici de les obres de construcció dels ascensors per millorar l'accés a les vies. Una reclamació que fa tres anys i mig que dura.

Les persones concentrades van entregar una carta al cap d'estació de Mollet-Sant Fost i van ocupar, durant mitja hora, l'andana en direcció a Barcelona per reivindicar els seus drets.

Segons Antonio López, portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès: "Hem fet una acció perquè les obres de l'estació s'agilitzin. L'explicació que m'ha donat en part és positiva, ja que ja s'estan arreglant els torns de l'estació i es preveu que pròximament començaran a arreglar l'andana. També m'han dit que el projecte dels ascensors ja està acabat i ara s'ha de presentar a l'Ajuntament de Mollet per iniciar les obres com més aviat millor".

Mentrestant, per tal de resoldre aquest problema, des d'ADIMO, anuncien que com estan fent companys que tenen aquesta problemàtica a altres estacions, demanaran a Renfe que un vigilant pugui està pendent de la seva arribada a l'estació perquè els ajudi a creuar les vies: "Renfe ha de posar els mitjans necessaris perquè nosaltres, fins que les obres no estiguin finalitzades i els ascensors no estiguin en funcionament puguem creuar les vies. És un deure que Renfe hauria de tenir amb tots els usuaris, perquè no només nosaltres creuem les vies", anunciava Jaume Girbau, president de l'associació ADIMO.

Ja que segons Girbau, ara per ara, l'única solució que tenen les persones amb mobilitat reduïda és creuar les vies per un pas "poc segur".

"En teoria és una zona habilitada, podem creuar les vies, però Renfe ens diu que la responsabilitat és absolutament nostra. És a dir que si un dia hi ha un atropellament, Renfe no se'n farà càrrec. Per nosaltres és una indecència, perquè a més a més que no ho adapten, ens volen sentir responsables a nosaltres com a usuaris que paguem el nostre bitllet i no tenim els mateixos avantatges que la resta d'usuaris", assegura el president d'ADIMO.

L'altra opció que els ofereixen si volen anar a Granollers és segons Girbau: "Que anem fins a la Llagosta, que agafem l'ascensor i tornem enrere. O sigui, el nostre temps no compta".
 

Edicions locals