Al Ras celebra la majoria d'edat

El 18è Al Ras Bluegrass & Old Time Festival canvia enguany del Mercat Vell al Centre Cívic de Can Pantiquet a causa de les eleccions

Cultura

| Marc García

El Centre Cívic de Can Pantiquet acollirà dissabte la 18a edició d'Al Ras Bluegrass & Old Time Festival. Es tracta del festival més antic especialitzat en bluegrass i old time music d'arreu del país, i enguany comptarà amb set actuacions.

Un dels canvis més destacats respecte dels darrers anys és que el festival no se celebrarà al Mercat Vell, sinó al Centre Cívic de Can Pantiquet. Tot plegat, a causa de les eleccions generals que tindran lloc l'endemà, ja que el Mercat Vell és un dels col·legis electorals de la ciutat. Lluís Gómez, un dels organitzadors, lamenta aquesta situació que també es va donar amb el 10è aniversari del festival. Aquesta majoria d'edat se celebrarà en un equipament "més petit i hi estarem més estrets", assegura Gómez, ja que al Mercat Vell s'hi havien arribat a aplegar gairebé 400 persones i l'aforament de l'equipament d'enguany és de 100 persones.

Tanmateix, el canvi de seu no ha modificat el programa, que ja estava gairebé enllestit abans que es convoquessin les eleccions. I entre totes les actuacions, Gómez en destaca una: la de Barcelona Bluegrass Kids. Es tracta d'una banda formada per cinc infants d'entre 7 i 10 anys que toquen el banjo, el contrabaix, la guitarra i el violí, i a més canten. Va sorgir del campus de bluegrass realitzat pel mateix festival a Barcelona. Sota la direcció de Maribel Rivero, la banda interpretarà cinc temes a partir de les 19.15 h.

Gómez explica que aquest festival es defineix per donar ressò a "una música molt familiar" i d'aquí que l'horari també sigui familiar. I afegeix que el bluegrass i l'old time és música "molt participativa i acústica". A més, assegura que els organitzadors es troben "forts com un roure" i que "mai haguéssim pensat que arribaríem a la majoria d'edat",

Referents internacionals

D'altra banda, el 18è Al Ras comptarà amb Jeff Scroggins & The Scroggdogs com un dels plats forts del festival. La banda estatunidenca actuarà a les 21.30 h.
Pel que fa a la resta del cartell, Al Ras House Band & Clogging Dancers actuaran a les 17.15 h. Tony Williamson (Estats Units), "una llegenda de la mandolina", segons Gómez, ho farà a les 17.45 h. Bum Ditty farà un concert a les 18.15 h. Els francesos Mando Duo, "amb una actuació molt intimista amb mandolines", pujaran a l'escenari a les 19.30 h. I Silky Ramblers actuarà a les 20.30 h. Per últim, a partir de les 22.45 h arribarà el torn de la jam final per cloure el festival.

Exposició de Julià Mateu i cinefòrum al Lledoner

Inclòs en el programa Arts i escena, aquest divendres (19.30 h) s'inaugurarà l'exposició Julià Mateu, el pintor de les gotes blanques al Centre Cultural La Marineta i que es podrà visitar fins al 18 de desembre. Es podrà gaudir de diverses obres Mateu, qui se servia del dibuix per fer gran el que és petit, per mostrar la natura en plena explosió de vida, com tot batega plegat en el cosmos i com una cosa s’impregna de l’altra. D'altra banda, el Centre de Serveis per a la Gent Gran El Lledoner projectarà diumenge (18 h) la comèdia francesa Mañana empieza todo, dirigida per Hugo Gélin. El cinefòrum girarà entorn d'un gir en la vida del protagonista: una antiga amant li deixa un nadó, la seva filla, i n'haurà de tenir cura.

Engeguen tres mesos d'espectacles i activitats culturals amb Arts i Escena

El festival Al Ras és una de les primeres activitats de la nova edició del programa cultural de Mollet Arts i Escena. I fins al gener es podrà gaudir de més d'una vintena d'espectacles, concerts, projeccions cinematogràfiques i exposicions. En la part de les arts escèniques Can Gomà acollirà Al sostre, una comèdia de Nigel Planer, o el musical Bed & Breakfast, escrit i dirigit per la molletana Laia Fort Tura i inspirat en Els Amics de les Arts, entre d'altres. En la part musical, destaca el concert del molletà Pele MacLeod al Lledoner, o l'espectacle Saxplosion de Big Dani Pérez, amb motiu de la celebració del 30è aniversari de l’Associació Musical Pau Casals. I pel que fa a les arts plàstiques, el Museu Abelló exposarà del 21 de novembre al 12 de gener la mostra No em va fer Joan Brossa. Es tracta d'una exposició realitzada per Cabosanroque (Laia Torrents i Roger Aixut), que inclou una instal·lació sonora i plàstica.

Edicions locals