Gallecs obre el cicle de fires amb la dedicada a l'espelta

L'espai rural acollirà les activitats diumenge al matí

Economia

Gallecs obre el cicle de fires amb la dedicada a l'espelta
Gallecs obre el cicle de fires amb la dedicada a l'espelta

El Consorci de Gallecs i l'Associació Agroecològica de Gallecs organitzen diumenge la tradicional fira de l'espelta, la primera del cicle Fira't a Gallecs, que es desenvoluparà els propers mesos.

La plaça de l'Església acollirà de 10 a 14 h les activitats que posaran en valor els productes de Gallecs. Entre les propostes lúdiques, es farà el taller familiar La tardor feta galeta, hi haurà un festival de jocs i l'activitat Desperta el pagès que portes a dins, amb què, gràcies a un conte sobre l'agricultura, es descobriran diferents tipus de cultius i es cercarà un tresor amagat a Gallecs. També s'hi farà una caminada de marxa nòrdica per l'entorn.

Al racó de la cuina, la cuinera Marina Duñach oferirà un taller sobre verdures farcides i cremes de temporada; també hi haurà una xerrada sobre el pa d'espelta, a càrrec d'Ivette Prat, del Forn i Pastisseria Prat, i un tast de cerveses, a càrrec d'Art Cervesers. A més de l'exposició de blats antics i dels productes de temporada, s'hi podrà fer un tast (12 h) de pa de pita amb espelta petita i verdures de temporada i un got de cervesa TOC d'espelta per 4 euros.

Edicions locals