El ple de Mollet aprova una moció de rebuig a la sentència del procés amb el vot en contra del PSC

El text titlla la sentència d'"injusta" i demana treballar per l'excarceració dels líders independentistes empresonats

Política

El ple de Mollet aprova una moció de rebuig a la sentència del procés amb el vot en contra del PSC
El ple de Mollet aprova una moció de rebuig a la sentència del procés amb el vot en contra del PSC

Gairebé un mes després que es conegués la sentència del Tribunal Suprem, que condemna a un segle de presó els líders independentistes, l'Ajuntament de Mollet s'hi ha posicionat. I ho ha fet després que Ara Mollet ERC MES i Junts per Catalunya hagin forçat un ple extraordinari, celebrat aquest dimecres al matí, per debatre i votar una moció de rebuig a la sentència, una moció, però, que com s'ha afanyat a recordar l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, "no té cap tipus d'efectes jurídics".

La moció, entre altres, manifesta la "indignació" pel que es considera una sentència "injusta" i aposta per promoure "totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn dels exiliats".
A més, el text denuncia les "greus conseqüències" de la sentència sobre drets com el de manifestació, d'expressió i de dissidència política i reitera la necessitat de resoldre el conflicte polític per vies "democràtiques i dialogades". Per últim, la moció expressa que l'Ajuntament es posa "al servei del diàleg polític i a treballar per trobar solucions a l'actual conflicte polític".

La moció, que és l'elaborada per Catalunya en Comú Podem a nivell català, ha tirat endavant amb els vots a favor d'Ara Mollet ERC MES, Junts per Catalunya i Mollet en Comú. Malgrat ser el text proposat pels comuns a Catalunya, el grup municipal de Podem s'hi ha abstingut perquè "tot i estar d'acord amb el que diu la moció no s'ha dialogat amb nosaltres per poder fer un text conjunt", ha dit el portaveu de Podem, Xavier Buzón, un argument que ha sorprès la resta de grups que hi han votat a favor. "Teníem diferents textos i vam decidir-nos per aquest precisament per tenir el vot favorable de comuns i Podem", ha explicat Joan Daví, de Junts per Catalunya. Oriol López, d'Ara Mollet ERC MES, ha afegit: "Teníem aquest text sobre la taula des del 16 d'octubre, podria haver vingut a veure'ns si volia afegir res", ha etzibat López a Buzón.

Per la seva part, el PSC ha votat en contra de la moció perquè "no es fa autocrítica del que va fer el Govern de la Generalitat. No entrarem en un joc de mocions que només serveixen per blindar posicions partidistes i ens allunyen del diàleg", ha considerat Mireia Dionisio, portaveu socialista.  

En resposta, Daví ha assegurat que la moció "no es presenta per marcar posicions sinó per justícia democràtica i compassió", ha conclós el representant de Junts per Mollet.

Els regidors de Cs no han assistit al ple ja que, com ha piulat a Twitter el seu portaveu Ivan Garrido, "cal respectar la separació de poders i no fer un ús partidista de les institucions", diu.

Edicions locals