José Martín venç la Behobia-Sant Sebastià fent de guia d'Óscar Santos

L'atleta del Club Atlètic Mollet guanya la categoria B2, de discapacitat visual

Esports

Óscar Santos, a l'esquerra, i José Martín Peláez, a la dreta
Óscar Santos, a l'esquerra, i José Martín Peláez, a la dreta

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

José Martín Peláez, de l'Atlètic Mollet, va posar-se diumenge la txapela de guanyador de la cursa popular, i prestigiosa, Behobia-Sant Sebastià, al País Basc. L'atleta molletà va participar fent de guia d'Óscar Santos, de Cerdanyola del Vallès, i tots dos van pujar a l'esglaó més alt del podi a la categoria de discapacitat visual B2. 

Els dos corredors van superar els 20 km del circuit d'asfalt, que separen les localitats de Behobia i Sant Sebastià, en 1 hora, 18 minuts i 35 segons. Per a Martín Peláez era la seva primera participació i victòria, per a Santos, ja sumava set presències i tres victòries al país basc. "Abans de la cursa vam fer un parell de rodatges conjunts perquè el ritme el marca ell. Jo el que he de fer és fer-li d'ulls avisant de girs o qualsevol advertència a la cursa", explica José Martin. En aquest sentit, Óscar Santos admet que el molletà va entendre la seva tasca: "No es tracta que em marqui el ritme, es tracta que ell m'alliberi de la part visual. Jo no tinc agudesa visual, però si camp visual", diu Santos, que s'està preparant per fer la Marató de València, 

Els dos corredors van haver de superar el fred i la pluja d'una jornada dura i que va comptar amb prop de 30.000 participants. "Els dos anàvem junts mitjançant una corda i el que va costar més va ser el fred, perquè costava més articular els braços. Però va estar molt bé, crec", remarca José Martín, que recorda la cursa "com a exigent". Tanmateix Santos, se satisfà de compartir la cursa amb l'atleta molletà després "de fer un bon temps a Sant Sebastià".  

Edicions locals