Monràs defensa el nou govern d''unitat' del PSC i Podem a Mollet

es presenta el cartipàs municipal que inclou Xavier Buzón i Núria Muñoz que entren al govern amb dues dedicacions exclusives

Política

Monràs defensa el nou govern d'"unitat" del PSC i Podem
Monràs defensa el nou govern d'"unitat" del PSC i Podem

Mollet del VallèsLaura Ortiz

El nou govern de coalició format pel PSC i Podem ja és efectiu. Aquest dimecres, l'alcalde, Josep Monràs, ha signat el decret amb el nou cartipàs municipal que incorpora els dos regidors de Podem, Xavier Buzón i Núria Muñoz, que s'han sumat a l'executiu local.

Malgrat la inclusió de dos nous regidors amb cartera, l'organigrama municipal no s'ha modificat notablement sinó que "s'han reforçat algunes àrees i s'han redistribuït responsabilitats", ha apuntat Monràs. En aquest sentit, s'amplien de quatre a cinc les grans àrees de govern amb la introducció de l'Àrea de Modernització i Qualitat de Serveis, que estarà coordinada per Buzón. "Hem volgut aprofitar la seva experiència en la gestió pública", ha dit l'alcalde. Així, Buzón, qui també serà segon tinent d'Alcaldia, assumirà, dins aquesta àrea, les regidories de Qualitat de Serveis i Administració digital, a més de la de Promoció Cívica –encarregada de les campanyes de sensibilització que es facin des de l'Ajuntament– que, en aquest cas penja de l'Àrea de Serveis Personals. A més, el portaveu de Podem també serà el responsable d'un dels programes estratègics transversals del govern, en aquest cas el de l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible.

Per la seva part, Núria Muñoz s'encarregarà de les regidories de Solidaritat, Habitatge, Infància i Respecte Animal. En tots dos casos les dedicacions seran exclusives i els sous seran de 50.730 euros bruts anuals per a Buzón, com a coordinador d'àrea, i de 42.750 euros anuals bruts, per a Muñoz com a regidora al 100% de jornada.

Monràs s'ha mostrat "molt satisfet" per l'acord que "enforteix el projecte social i d'esquerres de la ciutat" i ha defensat que aquest és "un govern únic amb 12 regidors que no s'ha format per quotes". A més, l'alcalde ha destacat que "s'ha generat un espai de confiança mútua imprescindible per tirar endavant les propostes programàtiques".

Per la seva part, el portaveu del grup de Podem, Xavier Buzón, ha considerat que "la transparència i el treball col·lectiu" han estat el secret per aconseguir l'acord, un acord amb un clar perfil municipalista i d'esquerres, segons han defensat els seus integrants, i basat en el programa. "Era més important el contingut que les responsabilitats, per això és un tema que hem deixat pel final", ha dit Buzón en relació a la distribució de càrrecs.    

Amb aquest acord, el govern compta amb 12 regidors, a un de la majoria absoluta. En aquest sentit, Monràs ha assegurat que el nou executiu local "no exclou altres formacions polítiques amb qui buscarem consensos a través del diàleg", ha dit Monràs.

Edicions locals