Retrospectiva de l'obra de Julià Mateu a La Marineta

La comissària de l'exposició és la molletana Marta Busquets

Cultura

Retrospectiva de l'obra de Julià Mateu a La Marineta
Retrospectiva de l'obra de Julià Mateu a La Marineta

Sergio Carrillo

Divendres es va inaugurar a La Marineta l'exposició Julià Mateu, el pintor de les gotes blanques. Es tracta d'una mostra organitzada pel Museu Europeu d’Art Modern i per l'Ajuntament de Mollet que recull 50 obres de l'artista de Ribes de Freser que va morir el 2016.

La comissària de l'exposició, la molletana Marta Busquets –originària de Ribes de Freser i amiga de l'artista– explica que a La Marineta es pot gaudir d'algunes de les pintures més representatives de Mateu.

Hi ha dibuixos de Connemara –llibre amb textos de poetes irlandesos i amb pròleg de Manuel de Pedrolo– inspirats en aquesta comarca de l'illa d'Eire (Irlanda). També es pot gaudir d'alguns quadres que reflecteixen el mar i la vida quotidiana de Paleàpolis (Sant Martí d'Empúries), on va desenvolupar bona part de la seva vida, i de Petraria (Ribes de Freser). Les seves extraordinàries cartografies amb autoretrats de les dones més significatives de la seva vida, o les obres inspirades en Eros i el sexe –"la força creativa que ho mou tot"–, i en el taoisme, també hi són representades.

Busquets assegura que Julià Mateu "pinta el que la gent no veu. Té ànsies per ensenyar-nos les atmosferes que existeixen entre un ésser humà i un altre ésser humà, o entre una planta i una altra planta, o entre una natura morta i una altra natura morta".

Edicions locals