Cambòdia treu el seu primer disc, 'Collserola'

La presentació va tenir lloc a La Cúpula

Cultura

Cambòdia treu el seu primer disc, 'Collserola'
Cambòdia treu el seu primer disc, 'Collserola' | Cambòdia

Sergio Carrillo

La banda baixvallesana Cambòdia ha tret el seu primer disc. Es tracta d'un EP format per cinc cançons i titulat Collserola. "És el punt més alt de Barcelona, i un cop allà a dalt, amb la ciutat als peus, tens la sensació que no hi ha res més per sobre teu excepte la famosa torre, per la qual hi passen tot de senyals que ens manipulen als que som a sota", explica el martorellenc Gerard Magrinyà (guitarra i veu).

Cambòdia també la formen la molletana Paula Bericat (bateria) i la santfostenca Aina Desumvila (baix i segona veu). Tots tres van començar la primavera del 2018 a gravar l'EP amb el santfostenc Dani Moreno "en un estudi mig improvisat a casa dels seus pares", apunten. I afegeixen: "Li vam posar tanta dedicació i temps que la cosa s'ha allargat fins a aquest estiu. Ens agrada poder-ho haver fet així i amb un amic i un professional tan gran".

Amb el producte ja enllestit, i disponible a diverses plataformes musicals com Spotify, Amazon Music o Apple Music, i a Bandcamp, el bar La Cúpula va acollir el passat 30 d'octubre la presentació d'aquest primer disc. Va ser en un concert amb una trentena d'assistents i molt especial per a la banda. "Tocar a La Cúpula és com tocar al menjador de casa. És on assagem, on fem reunions, on sopem i, com no pot ser d'una altra forma, on vam presentar el grup i ara l'EP", diu Magrinyà. També apunten que estan "sorpreses i molt contentes de la rebuda que està tenint el senzill tenint en compte que encara no se n'ha fet massa difusió". Cal destacar, a més, que en les properes setmanes acabaran de fabricar el format físic (CD) i estan plantejant fer cassets.

Lluny d'etiquetes musicals

Pel que fa a l'estil musical de Cambòdia, a la banda no l'atrauen gaire les etiquetes. Consideren que "cada persona crea el seu propi estil musical en funció de les referències que ha anat escoltant", i les seves principals influències les trobem en grups del territori com Pau Vallvé, Mishima, Inspira, La iaia o Manel.

Edicions locals