'Al sostre' arriba a Can Gomà, una obra escrita pel Neil de la sèrie 'Els joves'

La representació tindrà lloc dissabte a les 21 h

Cultura

'Al sostre' arriba a Can Gomà, una obra escrita pel Neil de la sèrie 'Els joves'
'Al sostre' arriba a Can Gomà, una obra escrita pel Neil de la sèrie 'Els joves'

El teatre Can Gomà acollirà dissabte (21 h) la representació d'Al sostre, una comèdia escrita per Nigel Planer –qui feia del hippy Neil Pye a la sèrie Els Joves que es va emetre a TV3–, dirigida per Israel Solà i interpretada per Pau Ferran i Oriol Grau.

Els dos actors encarnaran en Lapo i en Loti, dos artesans que treballen per a Miquel Àngel pintant el sostre de la Capella Sixtina. Ells, de fet, són grans experts en aquest camp, mentre que Miquel Àngel no ho és, ja que, en realitat, ell és escultor.

Quan l'obra ja és avançada, el geni que quedarà per sempre als llibres d'història decideix acomiadar els seus dos treballadors, perquè vol acabar el sostre tot sol fent servir mètodes desconeguts i endur-se'n tots els elogis. Però en Lapo i en Loti no es queden de braços plegats i tornen a la Capella Sixtina per veure què ha fet el seu mestre. És en aquest moment quan tots els dubtes apareixen: qui són els veritables autors de les obres d'art? Què vol dir ser un geni? Què és la fama? A què cal renunciar per aconseguir-la? Dedicar la vida a l'art i no rebre mai cap reconeixement val la pena?

Miquel Àngel és l'autor de la Capella Sixtina, però no la va fer sol. La seva vida no va ser gens fàcil, plena d'enveges, egos, papes, cardenals, mecenes, espectadors i artesans. I tots ells tenen alguna cosa a dir.

Edicions locals