La molletana Judit López porta 'El pintalabios de mamá', la seva primera novel·la, a Can Rajoler

El president de Niu d'Art Poètic, organitzadors de l'activitat, va assegurar que el llibre té "un ritme trepidant"

Cultura

La molletana Judit López va presentar a Can Rajoler la seva primera novel·la, 'El pintalabios de mamá'
La molletana Judit López va presentar a Can Rajoler la seva primera novel·la, 'El pintalabios de mamá'

La molletana Judit López Font va presentar divendres el seu primer llibre, El pintalabios de mamá, a la sala d'exposicions de Can Rajoler, a Parets. Es tracta d'una novel·la que va veure la llum fa un any i que, segons l'autora, "tracta sobre les teves decisions a la vida i sobre com canvia la teva vida depenent del que decideixes".

Els dos protagonistes són l'Arlet i l'Aran. La primera "arriba a una ciutat nova" i el segon "marxa de la seva ciutat". Durant la història "els anem trobant a partir dels ulls de diferents personatges que van apareixent a les seves vides", va apuntar López.

La molletana també va apuntar que els dos escenaris principals són Barcelona i Vidrà, "on viu una part de la meva família, a pagès". Per tant, "una part passa a pagès i l'altra a Barcelona", i tot plegat mostra "aquesta diferència que hi ha entre el camp i la ciutat, i les maneres de pensar d'uns i altres". A més, tenint en compte que la trama té lloc als anys 70.

D'altra banda, López també va assegurar que sovint a la novel·la "no saps ben bé què està passant, però vols saber com acaba". "He intentat que tingui un misteri durant tota la novel·la fins a arribar al final, a l'últim capítol", va afegir.

I sobre el títol de l'obra, va detallar que "el pintallavis és un objecte que apareix durant tota la història i, per tant, és la clau que va unint tots els personatges".

L'escriptora també va valorar molt positivament el recorregut del llibre: "Per a mi, que el llegís una persona que jo no conegués, ja era molt. Però hi ha hagut molta gent que l'ha anat llegit i m'ha anat comentant coses de la història".

López també va explicar que, tot i que aquesta ha estat la seva primera novel·la publicada, fa molts anys que escriu: "Allò que jo volia llegir, ho escrivia per a mi. I de mica en mica ho va anar llegint els meus amics i em vaig animar a presentar aquest a una editorial (Ediciones Atlantis)".

Organitzat per Niu d'Art Poètic

La presentació del llibre va estar organitzada per Niu d'Art Poètic, una entitat paretana que vol anar més enllà de la poesia, segons va dir Isidre Oller, el seu president, i que vol donar ressò "a aquestes veus –literàries– que apareixen al Baix Vallès". "Volem estar a l'aguait de la gent que publica a la vora, i més si són joves, perquè creiem que necessiten tot el nostre suport", hi va afegir.

Sobre El pintalabios de mamà va apuntar que "és prou bona per ser una primera novel·la". I va detallar que "és una novel·la amb un ritme trepidant i que parla de les coses que ens passen a tots quant a relacions, sentiments i de posicionament en el món". I va cloure: "Crec que és molt important que veiem com pensen i veuen les coses els joves. I si ho escriuen tan bé com aquesta noia, fantàstic".

Edicions locals