Patronal i sindicats elaboraran un pla per ajustar la formació a les necessitats del sector econòmic al Baix Vallès

La planificació es fa en el marc del Consell Econòmic i Social, del qual també forma part l'Ajuntament de Mollet

Societat, Economia

Patronal i sindicats elaboraran un pla per ajustar la formació a les necessitats del sector econòmic al Baix Vallès
Patronal i sindicats elaboraran un pla per ajustar la formació a les necessitats del sector econòmic al Baix Vallès

Mollet del Vallès

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, UGT, CCOO i l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès han consensuat iniciar els treballs per elaborar un Pla formatiu per impulsar la formació professional i la inserció laboral. Aquest dilluns, l’Ajuntament i els agents econòmics i socials s’han tornat a reunir en el marc del Consell Econòmic i Social que es va crear el maig passat.

La finalitat d’aquest pla és disposar d’un full de ruta que estableixi el camí a seguir en l’àmbit de les polítiques de formació professional basat en l’anàlisi de les necessitats del teixit empresarial, en establir el perfil de qualificació de la població i orientar l’oferta laboral actual per ajudar a la generació d’ocupació. Així doncs, el que es pretén és "donar resposta a les necessitats d’incorporació de personal els pròxims anys amb l’encaix entre l’oferta formativa i el mercat laboral", apunten fonts del Consell.

El pla, que treballarà tot el sistema de formació professionalitzadora com són la Formació Ocupacional, la Formació Contínua i la Formació Professional reglada, està impulsat des de Mollet però "va més enllà del mateix municipi incorporant també les necessitats i la realitat territorial del Baix Vallès", asseguren.

L’objectiu d’aquest Consell Econòmic i Social és treballar perquè  Mollet, a través de la cooperació i la col·laboració dels diferents agents socials, pugui abordar els reptes econòmics, socials i medi ambientals, i adaptar-se amb èxit al procés de transformació industrial. És per això que en la reunió que va tenir lloc dilluns també es van treballar altres punts que afecten el desenvolupament econòmic i l’ocupació de la ciutat, com és la redacció del nou planejament urbanístic, les actuacions de millora que es duran a terme com el Pla de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) i els criteris per a la confecció del pressupost municipal 2020.

Per fer seguiment de les actuacions del Consell s’ha acordat crear dos grups de treball: un relatiu al seguiment del mateix Pla formatiu i un altre centrat en les estratègies i els recursos necessaris per impulsar el desenvolupament econòmic de la ciutat i del Baix Vallès.

Edicions locals