Creu Roja aspira a recollir 1.500 joguines per a famílies necessitades

L'entitat ha començat la campanya anual nadalenca, que acabarà el 3 de gener

Societat

| Creu Roja

Sota el títol Els seus drets en joc, Creu Roja ha posat en marxa la campanya per recaptar el màxim de joguines noves per distribuir-les aquest Nadal entre les famílies que encara pateixen situació de dificultat econòmica. Aquest any la campanya tancarà el proper divendres 3 de gener i pretén arribar a unes 400 famílies del Baix Vallès.

Aquesta campanya s’emmarca en el projecte La joguina educativa, que Creu Roja Joventut duu a terme per tal de sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines que es recolliran hauran de ser noves perquè "tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies", diuen des de Creu Roja, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Es podran fer aportacions de joguines que reuneixin aquestes característiques a l’oficina de Creu Roja de la Plaça Enric Rosés de Mollet del Vallès o als diferents punts de recollida distribuïts entre comerços col·laboradors.

Per donar a conèixer la campanya, Creu Roja organitza amb altres entitats activitats en els propers dies. Així, diumenge 1 de desembre es recolliran joguines i donatius a la Fira de Col·leccionistes a Mollet del Vallès. Divendres 13 de desembre a la marató que cada any organitza Ràdio Mollet i que es farà durant tot el dia a l’avinguda Llibertat, davant del Mercat Municipal. El mateix divendres, l’entitat A.M.A.M. organitza un concert de rock a favor de Creu Roja per recaptar joguines, que es farà al Centre Cívic de Can Pantiquet a partir de les 21.30h.

Enguany, l'objectiu és arribar a unes 400 famílies que representen al voltant de 1.500 joguines per a infants d’entre 0 a 12 anys. La campanya es coordina amb el departament de Serveis Socials dels ajuntaments baixvallesans que hi col·laboren i destina fins a una cinquantena de persones voluntàries.

Edicions locals