Renfe presenta el projecte de millora de l'estació de Mollet-Sant Fost

Es preveu que la planificació pugui sortir a concurs públic durant el primer trimestre de 2020

Societat

| Àlex Recolons / ACN

Mollet del Vallès

Renfe ha presentat a l’Ajuntament de Mollet el projecte de millora de l’accessibilitat a l’estació de Mollet. La nova redacció, que inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers a més de mesures de seguretat i accessibilitat, es preveu licitar durant el primer trimestre de l'any que ve.

En una reunió mantinguda aquest matí, Renfe ha presentat a l’Ajuntament de Mollet el projecte de millora de l’accessibilitat a l’estació de Mollet. Un cop finalitzats els tràmits corresponents es podrà procedir a la seva licitació prevista pel primer trimestre del proper any.

La retirada unilateral de Comsa S.A. per realitzar les actuacions adjudicades al seu moment va obligar a realitzar un nou projecte per l’estació de Mollet Sant Fost. La nova redacció inclou la renovació i modernització de l’edifici de viatgers i s’afegeix a les ja previstes com la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes; recrescut d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana; substitució de la il·luminació existent a les andanes; urbanització d’accessos, i instal·lació de noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales

Paral·lelament amb objecte de millorar l’accés als trens s’ha licitat per prop de mig milió d’euros l'adequació, prolongació i repavimentat de l’andana principal, una obra, en aquest cas, que està prevista que comenci el març del 2020.

Segons fonts de Renfe, totes aquestes actuacions, permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels més de 10.000 viatgers que diàriament utilitzen aquesta estació.

En el marc de la reunió, l’Alcalde ha sol·licitat que Renfe expliqui el projecte als veïns, entitats, associacions i altres ajuntaments de la zona durant el mes de gener.

"Aquest projecte té una gran complexitat que ha fet que la seva nova redacció no s’hagi pogut enllestir abans", asseguren des de Renfe.

 

Edicions locals