Mollet en Comú presenta propostes de millora dels barris al pressupost

El grup municipal fa públic un document amb 140 actuacions que vol negociar amb el govern PSC-Podem

Política

Mollet en Comú presenta propostes de millora dels barris al pressupost
Mollet en Comú presenta propostes de millora dels barris al pressupost

El grup municipal de Mollet en Comú ha fet públic el document que vol presentar a l'equip de govern en el marc de les negociacions del pressupost municipal de l'any que ve. Amb el nom Un pressupost per millorar els barris i la ciutat, el document elaborat durant mesos amb la col·laboració de la ciutadania recull 140 propostes estructurades en tres àmbits.

Un dels blocs agrupa les actuacions pendents d'aquelles 50 acordades com  a Canviem Mollet amb el govern del PSC –i que van servir per tirar endavant el pressupost de 2017–.

Un segon apartat parla de propostes de ciutat que són prioritàries per als comuns com el parc públic d'habitatge de lloguer; una residència de gent gran pública; un nou model de gestió de residus; mesures contra el canvi climàtic; la recuperació de la llera del Besòs; la millora de l'accessibilitat i l'aparcament a punts estratègics de la ciutat; iniciatives de lleure per a joves i el pacte local de civisme.

Un tercer bloc està dedicat íntegrament als barris amb propostes més genèriques com actuacions en la il·luminació i la via pública, la implementació de la policia de barri i d'una xarxa d'agents cívics i la potenciació del comerç de proximitat, i altres propostes més específiques en funció de les necessitats de cadascun dels barris. "La mirada es posa en la necessitat d’un pressupost que atengui més als barris, que és el lloc on la gent hi viu i hi conviu, i on fa temps que hi ha demandes desateses", indiquen els comuns, que lamenten la davallada de la partida d'inversions dels pressupostos molletans dels últims anys.

Davant la quantitat de propostes del document, que està encara en fase d'esborrany, des del grup s'és conscient que "hi ha moltes accions que no es poden fer en un any però se n'han d'assentar les bases i preveure recursos per a tot el mandat", apuntava la portaveu del grup, Marina Escribano, qui afegia que el moment més oportú és ara, coincidint amb la redacció del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), l’eina urbanística que determinarà com ha de ser la ciutat en el futur.

Mollet en Comú considera que aquest document demostra que són "una oposició constructiva; volem sumar i treballar en equip per la ciutat", deia Escribano. En aquest sentit, però, els comuns lamentaven que el govern, dilluns, encara no els hagués concretat una trobada per parlar del pressupost, que es preveu aprovar el proper 16 de desembre. "Si hi ha voluntat de negociació, ens haurien de convocar ja. De moment la mà estesa anunciada per l'alcalde no la veiem", concloïa Escribano. 

Edicions locals