Obre a Mollet el primer centre formatiu per aprendre a muntar i fer volar drons

El Tecnoparc s'inaugura aquest dissabte 1 de desembre al passatge Comte Urgell número 11

Economia

Obre a Mollet el primer centre formatiu per aprendre a muntar i fer volar drons
Obre a Mollet el primer centre formatiu per aprendre a muntar i fer volar drons

Aquest dissabte a les 17 h s'inaugura a Mollet el Tecnoparc, el primer centre formatiu de la ciutat per aprendre a muntar i fer volar drons. El centre dirigit a infants i joves a partir de sis anys, ofereix a les famílies opcions d'oci i formació en l'àmbit de la tecnologia. "El nostre objectiu és situar-nos com a pioners al sector de l'oci i la formació tecnològica", explica el molletà Marc Subirà, gerent del Tecnoparc.

"Estem en una època en què la tecnologia és bàsica per a tothom, els nens només volen jugar amb tecnologia i en depenem per a tot", afirma Subirà, qui considera que en els pròxims anys l'oci tant per a adults com per a infants estarà enfocat en aquest àmbit.

Tanmateix, segons Subirà, socialment encara "estem en una època d'aprenentatge de com educar els infants amb la tecnologia" i per aquest motiu considera imprescindibles espais com el Tecnoparc. "El que volem amb aquest projecte és fomentar l'ús de la tecnologia perquè no es relacioni amb l'aïllament dels infants i joves, sinó tot el contrari. Amb aquest centre volem que els nens comparteixin la tecnologia amb altres infants. Perquè creiem que és necessària, però s'ha de regular i s'ha de fomentar la seva compartició", afirma Subirà.

El centre estarà obert de dimecres a divendres de 17 h a 20 h i els caps de setmana de 10 h del matí a 20 h del vespre. L'espai compta amb un circuit d'obstacles d'aprenentatge, que és on ensenyen a fer volar drons; un circuit de batalla de drons, ambientat en el món d'Star Wars; i un circuit d'Scalextric, amb cotxes i motos jedi als quals han incorporat la tecnologia FPV (First Person View) amb càmeres de realitat augmentada que permeten conduir els vehicles com si es pilotessin de forma real.

A banda, també disposa d'un circuit per a cotxes petits, mini-Z, al qual creua per dalt un circuit de 4x4, orientat a aconseguir destresa i tècnica per aprendre a pilotar amb obstacles, ambdós també amb tecnologia FPV. I per últim, l'espai també disposa d'un parell de simuladors d'automoció amb una plataforma de streaming perquè els usuaris juguin en línia.

Per altra banda, el Tecnoparc es planteja oferir cursos i tallers per a totes les edats i nivells, a partir de 6 anys: "El nostre objectiu és programar anualment tres campus, un per Setmana Santa, un altre a l'estiu i un per Nadal", explica Subirà. L'espai també estarà disponible per a celebracions d'aniversari.

Edicions locals