La Xarxa C-17 confia que el tercer carril de la C-17, el desdoblament de la R3 i el centre de radioteràpia seran realitat el 2023

L'entitat, que coordina els objectius i interessos comuns dels actors públics i privats de l'eix productiu de la C-17, es va trobar divendres a Granollers

Societat, Política, Economia

La Xarxa C-17 confia que el tercer carril de la C-17, el desdoblament de la R3 i el centre de radioteràpia seran realitat el 2023
La Xarxa C-17 confia que el tercer carril de la C-17, el desdoblament de la R3 i el centre de radioteràpia seran realitat el 2023

El 2023 serà l’any en què el desdoblament de R3, el tercer carril de la C-17 entre Granollers i Mollet i el centre de radioteràpia de Granollers podrien ser una realitat. Així ho explicava divendres l’alcalde de la ciutat i president de la Xarxa C-17, Josep Mayoral, en el primer consell general de entitat d’aquest mandat, que va celebrar-se a Granollers.

Durant la trobada es va fer un repàs dels 11 eixos estratègics de la xarxa, que són el desdoblament de la R3; solucions a la carretera C-17; el Pla Director del Circuit de Catalunya; els Jocs Olímpics Barcelona-Pirineus 2030; polígons industrials; impuls de la FP dual; el transport de mercaderies; el corredor elèctric de la C-17; el transport públic per carretera; projectes europeus d’especialització i competitivitat territorial i gestió assistencial de la salut.

D’aquests projectes estratègics es van tractar de manera especial el tercer carril de la C-17, el desdoblament de la R3 i el nou equipament de radioteràpia.

Respecte al tercer carril de la C-17, Mayoral recordava la necessitat d’alleugerir els problemes de circulació que hi ha entre Granollers i Mollet apuntava que a principis de l’any que ve es licitarà una part de les obres, mentre que la resta del projecte es tancarà més endavant, amb la previsió que l’obra sigui una realitat el 2023.

D’altra banda, també es va abordar el desdoblament de la R3 i es va repassar en quin punt es troba aquesta infraestructura després de parlar amb la Generalitat de Catalunya i Adif. Actualment s’estan suprimint passos a nivell a la Garriga i Granollers com a pas previ al desdoblament, una obra que “hauria de licitar-se l’any vinent i executar-se al voltant del 2023”, deia Mayoral, qui també assegurava que “ens pertoca com a Xarxa insistir i fer complir el calendari”.

En relació amb el centre de radioteràpia, Mayoral explicava que en poques setmanes es farà públic el nom de l’equip guanyador de la redacció i direcció d’obres del nou equipament, que es preveu que sigui una realitat a principis de 2023.

Durant la reunió també es van nomenar els nous membres de la comissió executiva de l’entitat, que presideix l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, n’és la vicepresidenta; i l’alcalde de Ripoll, Jordi Monell, el secretari. Les quatre vicepresidències són per a Àngels Subirachs, en representació de Pimec; Montserrat Ayats, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Eladi Baños, en representació de la Fundació Universitària Balmes; i Oriol Guixà, en representació de l’empresa La Farga.

Per cloure aquest primer consell general de la Xarxa C-17, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, va fer una exposició sobre la candidatura olímpica Barcelona Pirineus als Jocs d'Hivern 2030, uns Jocs que són “una gran oportunitat per connectar i endreçar el territori”, deia, i especialment per a la R3 i la C17, que “han de ser els eixos bàsics per connectar els Pirineus amb l’àrea metropolitana”.

Edicions locals