Canvis en els trens de la R3 entre el 21 de desembre i el 5 de gener

Les obres dels túnels viaris de la plaça de les Glòries obliguen a tallar la circulació entre Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal

Societat

Canvis en els trens de la R3 entre el 21 de desembre i el 5 de gener
Canvis en els trens de la R3 entre el 21 de desembre i el 5 de gener

Entre el 21 de desembre i el 5 de gener s’han de realitzar treballs de reforç a l’interior del túnel d’ADIF per on circulen les línies R3, R4 i R12 de Rodalies. Atès el volum de viatgers que es desplacen diàriament en aquest mitjà ferroviari, l’Ajuntament de Barcelona ha establert conjuntament amb Renfe i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) un pla alternatiu de transport per tal de minimitzar les afectacions sobre els usuaris d’aquest servei.

A causa de les obres, Renfe ha informat que s’interromp la circulació ferroviària al tram comprès entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal i que l’estació La Sagrera Meridiana romandrà tancada. Per aquest motiu, entre el dissabte 21 de desembre i el diumenge 5 de gener es modificarà el servei de les línies R3, R4 i R12 de Rodalies de Catalunya.

Així doncs, entre altres línies, la R3 (L’Hospitalet -Vic- Puigcerdà) tindrà afectacions en el seu servei. Els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Sant Andreu Arenal i, per continuar el viatge, els clients disposen de la Línia 1 de Metro (Estació de Fabra i Puig). Aquesta té aturades a Clot, Arc de Triomf i Catalunya, entre d’altres. En aquest període TMB reforçarà els seus serveis amb 3 trens en hora punta, els dies laborables.

També hi haurà un servei d’autobús llançadora entre les estacions de Sant Andreu Arenal, La Sagrera (L1, L5, L9 Nord i L10 de Metro) i Clot Aragó (R1, R2, R4 sud de Rodalies i L1 i L2 de Metro) per l’Avinguda Meridiana. Aquest servei de reforç es prestarà diàriament entre les 06 i les 10 i de 16 a 20 h amb busos articulats de TMB i una freqüència de 7-8 minuts.

Durant el període d’obres i amb l’objectiu de facilitar i simplificar l’operació ferroviària que es durà a terme a Sant Andreu Arenal es modificaran els horaris dels trens de les línies R3 i R4. Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels viatgers, s’ha acordat que els títols de transport de Renfe, no integrats, seran vàlids per a accedir al Metro a les estacions de Rambla Just Oliveras, Sants Estació, Passeig de Gràcia, Catalunya, Arc de Triomf, Clot, Fabra i Puig, Sant Andreu, La Sagrera, i Cornellà Centre.

Per a atendre les necessitats d’informació dels viatgers, Renfe i TMB reforçaran els equips d’atenció al client i de seguretat a les estacions afectades amb més de 100 persones.

Obres dels túnels viaris a Glòries

Les obres de construcció del túnels de Glòries avancen segons el previst. A la zona central de la plaça, el túnel viari passa per sota de tres infraestructures ferroviàries. Actualment ja s’ha passat per sota del túnel de la R2, s’està treballant en l’execució d’un reforç exterior del túnel de la L1 del metro i finalment, durant el període de Nadal, s’han de fer treballs a l’interior del túnel corresponent a les línies R3 i R4, que és la causa del tall.

Edicions locals