El govern del PSC i Podem tira endavant el pressupost amb el 'sí' de Junts i l'abstenció de Cs

Ara Mollet i Mollet en comú hi voten en contra però reconeixen un canvi de to pel que fa a les negociacions

Política

El govern del PSC i Podem tira endavant el pressupost amb el 'sí' de Junts i l'abstenció de Cs
El govern del PSC i Podem tira endavant el pressupost amb el 'sí' de Junts i l'abstenció de Cs

El govern del PSC i Podem necessitava arreplegar algun suport per tirar endavant els pressupostos de l'any que ve i, aquest cop, el sí de Junts per Mollet i l'abstenció de Cs han permès l'aprovació dels comptes.

Als vots del govern s'hi afegia el suport de Junts per Mollet, que optava pel vot afirmatiu després que l'executiu local hagi incorporat "gairebé la totalitat de les 25 propostes que vam presentar". El punt clau, segons deia Daví, ha estat el "compromís d'implantar una comptabilitat analítica i la reorganització de l’àrea econòmica de l’Ajuntament que permetrà conèixer la realitat de la situació econòmica municipal", apuntava.

Per la seva part, el portaveu de Cs, Iván Garrido, posava sobre la taula el "llast que suposa l'endeutament d'empreses com Mollet Impulsa" però defensava l'abstenció del seu grup: "No compartim la totalitat del pressupost però s'han incorporat la majoria de les nostres propostes i donem un vot de confiança al govern", concloïa Garrido.

El 'no' d'Ara Mollet i comuns

Malgrat el procés de negociació d'enguany, amb Mireia Dionisio com a nova regidora d'Hisenda al capdavant en substitució de Josep Garzon, sembla haver estat més serè, si més no en les formes i el to, com reconeixien Ara Mollet i Mollet en Comú, tots dos partits van optar pel no als pressupostos.
Oriol López, portaveu d'Ara Mollet ERC MES, reconeixia que el discurs i els principis dels comptes presentats "el podríem compartir" però puntualitzava que "un pressupost no són només paraules sinó números i el seu discurs no es veu plasmat en les xifres presentades", opinava López. El portaveu independentista considerava que en els comptes aprovats "hi falta inversió. Hi ha poc albir cap al futur sobretot en la despesa", deia i reclamava una auditoria externa dels comptes municipals "que ajudaria a entendre els números". López també reclamava una major col·laboració amb ajuntaments de l'entorn.

Per la seva part, la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, s'expressava en un sentit similar a López. "Comprem els grans eixos que es presenten però  hi ha hagut poc marge i dubtem de la voluntat real de negociació", deia. Escribano assegurava que havien mantingut una postura constructiva i recordava les més de 150 propostes presentades pel seu grup. "Farem seguiment del nivell d'execució d'allò que s'ha presentat especialment de propostes que compartim".

En resposta als posicionaments, la regidora d'Hisenda agraïa els de Junts i Cs i criticava el no de la resta de grups: "Veuen el pressupost com una eina de confrontació política però el 80% de propostes que s'aproven són compartides", sentenciava.

Edicions locals