"Deixo el bàsquet. Aquest no és el meu esport"

Un tuit del tècnic molletà Sergio Balaguer es fa viral a les xarxes socials denunciant una agressió patida per un pare en un torneig 3x3

Esports

Sergio Balaguer a la pista molletana davant del Casal La República
Sergio Balaguer a la pista molletana davant del Casal La República | JL.R.B.

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

"Deixo el bàsquet. Quan acabi la temporada s'ha acabat. Aquest no és el meu esport". Amb aquest tuit, Sergio Balaguer, de Mollet i de 24 anys, anunciava al seu perfil de Twitter que deixava de ser entrenador de bàsquet després de patir una agressió per banda d'un pare en un Torneig 3x3 de base, que va tenir lloc el dissabte passat.

El missatge el va publicar diumenge i ràpidament es va fer viral a les xarxes socials amb més de 7.000 retuits i prop de 13.000 m'agrada. "La decisió és irrevocable. Quan acabi la temporada deixo d'entrenar. El que va passar en el torneig 3x3 va ser la gota definitiva, estic cremat", admet l'entrenador, que porta des dels 6 anys jugant a bàsquet al Baix Vallès i des de fa set anys és entrenador d'equips de base. Segons explica Balaguer, l'agressió la va patir en un partit de nois de 9 anys quan un pare va apartar-li amb un cop de mà del costat d'un dels infants i, seguidament, va començar a increpar-li enmig de la pista. "No va ser un cop terrible, però sí que va deixar clar tot el menyspreu que tenia", deia el jove entrenador en el fil del tuit. 

 

Aquest fet ha provocat la marxa del seu amat esport. "Des de la temporada passada ja ho meditava perquè la pressió en categories de formació ha crescut moltíssim en els darrers anys. Veig que aquest esport d'equip, s'ha individualitzat per alguns, i avui dia es demanen resultats d'equip per ahir, tot saltant-se qualsevol procés natural de formació", afegeix Balaguer. 

Pau Gasol li demana que no ho deixi

Sergio Balaguer ha rebut un gran nombre de missatges de suport de dins i de fora del bàsquet. Entre aquests, el mateix Pau Gasol mitjançant Twitter, ha encoratjat a Blaaguer que no deixi el bàsquet perquè "aquest esport necessita persones com tu".

 

El molletà admet que no s'esperava aquest ressò mediàtic, tot i que la seva decisió és ferma. "Vaig publicar els tuits per fer un debat entre tècnics i s'ha fet un debat social. Tot i ser un fet desagradable, crec que podem treure aspectes positius per millorar l'esport de base", admet Balaguer.

 

Edicions locals