Mollet Opina demana prioritat semafòrica per als autobusos

El col·lectiu ho reclama, en concret, per la cruïlla d’avinguda d’Antoni Gaudí amb carrer de Can Flequer

Societat

El col·lectiu Mollet Opina ha demanat a l'Ajuntament la instal·lació de prioritat semafòrica per als autobusos a la cruïlla d’avinguda d’Antoni Gaudí amb carrer de Can Flequer amb l'objectiu de millorar la velocitat comercial dels autobusos.

Segons els experts en mobilitat, un dels principals problemes dels autobusos és la seva convivència amb la resta del trànsit. La congestió i la falta de prioritat per al transport públic es tradueix en una caiguda de la velocitat comercial, que és la velocitat mitjana considerant també el temps que el vehicle és aturat.

Des de Molletopina han observat que, a causa de la presència de tres semàfors en aquesta zona, els busos de les línies 320, 360/361/362 i e21 poden perdre fins a 3 minuts aturats. "En el cas del 320 poden ser més perquè creua la cruïlla dues vegades en una mateixa expedició", expliquen.

Així, tenint en compte que un dels causants principals dels retards són les interseccions amb semàfor, el sistema de prioritat semafòrica permet l'obertura prematura del verd o el retard del tancament del verd, per permetre que el transport públic pugui travessar aquestes cruïlles al més aviat possible. Segons el col·lectiu, la prioritat semafòrica "possibilita als busos escurçar el temps en vermell o allargar el temps en verd uns segons per poder recuperar temps si van tard".

Aquest sistema, que millora la velocitat comercial dels autobusos, ja es troba present en altres municipis de la comarca com Parets del Vallès o Lliçà d’Amunt, on se'n beneficien el bus exprés e7 i els busos urbans de Lliçà d’Amunt (TLA). En el cas dels vehicles de la línia e7, tots els vehicles porten un equipament tecnològic que permet canviar el semàfor de vermell a verd, quan s’apropa el bus. 

Edicions locals