El centre Perifferics C&F ofereix un curs de microinformàtica només per a dones

Fa tres anys que el centre de formació professional Perifferics C&F ofereix un curs sobre manteniment d'equipaments informàtics destinat a dones. La iniciativa pretén aconseguir la igualtat d'oportunitats en un sector on les dones estan subrepresentades.

Economia

"No hi ha cap raó perquè sigui una especialitat dominada per homes, les dones tenen les mateixes aptituds per ser igual d’eficients", raona Marta Ortega, una de les promotores del curs. En tot cas, Ortega reconeix que "una dona que es vol dedicar a la informàtica ha de trencar moltes barreres personals i socials".
Els responsables d’impartir les classes són els directors i tècnics del centre Carles Cabrera i Pere Ferrer. El curs supera les 700 hores i el temari és molt ampli. Dins l’àmbit de les noves tecnologies, la formació inclou el manteniment de hardware i software, el control de sistemes operatius, ofimàtica i el desenvolupament de xarxes. L’aprenentatge clou amb pràctiques a empreses del sector que poden propiciar una possible inserció laboral.  Amb aquesta promoció ja serien 45 tècniques en sistemes microinformàtics que surten de Perifferics. "És difícil valorar el percentatge de dones que després de la formació han aconseguit un lloc de treball, cada dona viu una realitat diferent", comenta Ortega en referència, sobretot, a la conciliació de l’esfera familiar i laboral.    
A part de Mollet, les 15 alumnes que al novembre van començar el curs provenen de poblacions de tota la comarca. La Maria José Escobar té 37 anys i és de Mollet. "Em vaig assabentar d’aquest curs per mitjà de l’Oficina de Treball de la Generalitat", diu. Després de 15 anys en una carnisseria, la Maria José té clar que vol dedicar-se a la informàtica. "Les dones som especialment hàbils en treballs manuals, no crec que tingui problemes a trobar feina", pronostica.

Edicions locals