Unes 400 persones reben Germinal Tomàs, el CDR molletà empresonat en l'Operació Judes

El molletà va ser alliberat divendres després que l'Audiència Nacional decretés la llibertat amb càrrecs amb una fiança de 15.000 euros

Societat, Política

Unes 400 persones reben Germinal Tomàs, el CDR molletà empresonat en l'Operació Judes FOTO: Víctor León
Unes 400 persones reben Germinal Tomàs, el CDR molletà empresonat en l'Operació Judes FOTO: Víctor León

Mollet del Vallès

Dissabte centenars de persones es van aplegar davant l'Ajuntament de Mollet per rebre el CDR molletà, Germinal Tomàs, que va ser posat en llibertat amb càrrecs divendres després de més de tres mesos a la presó madrilenya de Soto del Real.

De la mateixa manera que quan va ser posat en llibertat Alexis Codina, una concentració de veïns de Mollet del Vallès va rebre Tomàs entre crits de 'No tenim por' i 'Llibertat'. "Seguirem al peu del canó fins al final", ha promès Tomàs durant la seva intervenció en els parlaments que s'han fet. Durant la concentració, Emili Carballo, membre del CDR de Mollet, va denunciar els empresonaments, en el marc de l'Operació Judes, i assegurava que el grup de suport als CDR empresonats "estarà al carrer fins que no hi hagi l'absolució i l'arxivament de la causa perquè realment no hi ha res".

En el seu discurs, Carballo també tenia un record per a les famílies dels empresonats que "han hagut de passar tot això, una doble tortura per part d'un Estat que té la repressió com a única arma", deia.

Entre els concentrats hi havia els activistes que també van ser empresonats Alexis Codina i Eduard Garzón, així com Jordi Ros, que també va ser alliberat el divendres.

Després de gairebé quatre mesos a la presó, l'Audiència Nacional decretava la llibertat sota fiança per Tomàs i Ros, els dos últims CDR que quedaven a la presó després de la seva detenció el 23 de setembre passat.

La sortida de la presó (imatges al vídeo d'Alerta Soldària) els suposa pagar una fiança de 30.000 euros per a Jordi Ros i 15.000 euros per a Germinal. Ambdues fiances, les més altes des que el passat desembre l'Audiència comencés a alliberar als detinguts de l'Operació Judes del passat 23 de setembre.

 

 

 

Edicions locals