Josep Isern: "Amb 8 anys ja muntava motors a les bicis"

El molletà, amb 79 anys, rep un premi per la seva trajectòria de la Federació Catalana de Motociclisme

Esports

Josep Isern:  "Amb 8 anys ja muntava motors a les bicis"
Josep Isern: "Amb 8 anys ja muntava motors a les bicis" | Federació Catalana de Motociclisme

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Josep Isern, de 79 anys, és tota una referència en el món de les motocicletes al territori català. Des de ben petit, ja hi era al taller del seu pare del carrer Berenguer III que estava especialitzat en bicicletes. "Ja amb 8 anys hi era al taller fent bicicletes, però a mi el que m'agradaven era les motos", admet Josep Isern, que ràpidament va aprendre a "muntar motors a les bicicletes".

El molletà, amb 10 anys, ja organitzava curses de motocicletes entre amics i a partir d'aleshores mai es va desvincular del món de les dues rodes amb motor. Dissabte passat, a la gala de la Federació Catalana de Motociclisme a Barcelona, va rebre el caliu del món del motor i de molts companys i companyes. "És un orgull rebre el guardó Legends, però jo sóc dels que es posen al darrere de les fotografies, no vull anar al davant.  Tot i que em va alegrar molt que la Federació Catalana es recordés de la feina feta durant tots aquests anys i de les competicions al Vallès que vam fer", explica Isern, que remarca: "porto tota una vida lligat a la motocicleta". 

Amb 38 anys va assolir el somni de muntar l'actual Taller Isern, a l'avinguda Gaudí, que des de fa uns anys és un museu únic arreu l'Estat amb joies de les dues rodes clàssiques, com ara la Derbi campiona del 1979 d'Ángel Nieto. "Hi va força gent, sobretot entesa en la matèria del motor. M'agradaria que molta més gent conegués tot el que fem, però avui dia hi ha molta oferta per a la gent", admet Isern, que adverteix que ja treballa en la pròxima exposició sobre la vida del pilot Santi Herrero, que va ajudar al mateix Ángel Nieto a ser campió. "Això serà pel 6 de juny i tenim moltes ganes. Al Museu Isern no parem", afegeix el molletà, que té moltes ganes de seguir donant a conèixer més detalls de la moto amb el seu museu de la motocicleta a Mollet.

Isern recull el premi Legends

La Federació Catalana de Motociclisme va celebrar dissabte la Gala de Premis dels Campionats de Catalunya 2019 a l’Auditori Imagina de Barcelona. La cerimònia, dividida en quatre blocs: trial, velocitat, motocròs i enduro, va premiar més de quatre-cents pilots així com diverses entitats. Com a novetat, enguany es va celebrar la primera edició del premi Legends, un reconeixement a la trajectòria motociclista que va anar a parar a mans del molletà Josep Isern i tres membres de l'Escudèria Isern amb Pere Pi, Estanis Soler i Oriol Puig Bultó. Tots quatre van ser ovacionats.

 

 

 

Edicions locals