La Fundació Sanitària Mollet posa en marxa la Unitat de Geriatria d’Aguts

L’UGA comptarà amb 13 llits amb atenció mèdica 24 hores i preveu que tractarà més de 500 pacients al llarg del 2020

Societat

La Fundació Sanitària Mollet posa en marxa la Unitat de Geriatria d’Aguts
La Fundació Sanitària Mollet posa en marxa la Unitat de Geriatria d’Aguts

Mollet del Vallès

L’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) posa en marxa la Unitat de Geriatria d’Aguts (UGA) que permet a l’FSM disposar d’un Servei de Geriatria integral per donar resposta a les creixents demandes sanitàries que presenta actualment la gent gran. El servei està ubicat a la Unitat d’Hospitalització 4 de l’Hospital de Mollet, disposa de 13 llits i es preveu que el 2020 atendrà al voltant de 500 persones.

La unitat està integrada per un equip multidisciplinari format per metges geriatres, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, infermeria i auxiliars d’infermeria, i realitzarà un seguiment continuat i coordinat amb atenció primària i l’hospital sociosanitari. “Aquesta visió integral i multidisciplinària ens permetrà donar una resposta global a la persona i no només a la seva malaltia”,explica Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet.

Diàriament, al voltant del 20% de les persones ingressades a l’hospital són persones majors de 85 anys, pacients d’alta vulnerabilitat que sovint presenten també pluripatologia, malaltia aguda o descompensació d’una malaltia crònica i que en molts casos necessiten un suport sociosanitari. L’UGA té com a objectiu principal oferir una atenció integral i especialitzada a les persones grans, però especialment a aquest col·lectiu més vulnerable.

Un Servei de Geriatria integral

El Servei de Geriatria, dirigit pel Dr. Joan Solà, disposa de diferents recursos assistencials ubicats entre l’Hospital de Mollet i l’Hospital Sociosanitari i es coordina amb els serveis residencials de l’Àrea de Dependència de l’FSM per tal d’oferir una atenció social i de salut especialitzada, integral i transversal per a la gent gran. Concretament, el Servei està format per l’UGA, la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFIS), l’Hospital de dia de geriatria, la Unitat de Geriatria de Subaguts, la Unitat de Convalescència, la Unitat de Pal·liatius, l’Equip d’Atenció Integral Ambulatòria (EAIA) i l’Hospital de Dia de Psicogeriatria.

Edicions locals