Quatre baixvallesans a la nova executiva comarcal d'ERC liderada per Oriol Ramon

El molletà Oriol López és triat com a representant de la comarca al Consell Nacional del partit

Política

Quatre baixvallesans a la nova executiva comarcal d'ERC liderada per Oriol Ramon
Quatre baixvallesans a la nova executiva comarcal d'ERC liderada per Oriol Ramon

El Congrés Comarcal d’ERC al Vallès Oriental celebrat divendres va renovar la permanent comarcal i va triar els representants al Consell Nacional. La nova executiva comarcal que continuarà liderant l'Oriol Ramon com a president, comptarà amb quatre baixvallesans, i el molletà Oriol López serà un dels representants de la comarca al Consell Nacional del partit.

En concret, els baixvallesans de l'executiva comarcal seran la molletana Núria Bustos com a Secretaria de Formació, Roger Parera, de Martorelles, com a Secretari d'Imatge i Comunicació, Carme Herrero, de Parets, com a Secretària de transició ecològica i Josep Torà, de la Llagosta, com a Secretari de polítiques LGTBI.

La resta de la permanent està formada per la Sònia Galtié, de Vallromanes (Secretària general), Xavi Pinyol, de Granollers (Secretari d'organització), Montse Martínez, de Vilalba Sasserra (Secretària de finances), Joaquim Barrera, de Cardedeu (Secretari d'entorn, acció política i sectorial), Manoli Garrido, de Lliçà d'Amunt (Secretària de política municipal), Àngels Llive, de Caldes (Secretària de ciutadania), Assia Cherdal, de Canovelles (Adjunta a la secretaria de ciutadania), Zoraida Díaz, de Sant Celoni (Secretària de les dones) i Jett Kirkerud, de Granollers, com a representant del Jovent Republicà. L'executiva, que és paritària, té representativitat territorial i alhora posa èmfasi en els objectius de creixement del partit.

Nou mandat de Ramon

Oriol Ramon repeteix com a president de la federació comarcal d’Esquerra al Vallès Oriental en encapçalar l'única candidatura presentada i que la militància va ratificar amb un 97% de suport. El projecte de Ramon proposa "consolidar i ampliar l’hegemonia republicana a la comarca".

La candidatura encapçalada per Oriol Ramon afronta el nou mandat amb la voluntat de “créixer, mobilitzar-nos, enfortir-nos, feminitzar-nos, comunicar i explicar, organitzar-nos, formar-nos, ser transparents”. El nou equip s’ha compromès a elaborar un Pla de treball en els propers dos mesos i sotmetre’l a debat i aprovació per part de l’executiva.

Consellers Nacionals

El congrés també ha servit per escollir la representació comarcal al Consell Nacional. En aquest cas, els més votats han estat Oriol López, portaveu del grup republicà a Mollet del Vallès, Sònia Galtié, presidenta de la secció local de Vallromanes, i Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai.

Pere Aragonès, a la clausura

L’alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà, i el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, tancaven el Congrés. Aragonès va posar en valor l’organització del partit a tots els nivells i tota la geografia del país: “Hem sortit de la nostra zona de confort, dels que pensen com nosaltres, per ser més. Les alcaldies republicanes són la millor eina per mostrar que les nostres polítiques són les millors i que altres s’uneixin a l’independentisme, no per la bandera, sinó pel republicanisme”. Segons Esquerra, "fer seure el PSOE i aconseguir un ampli consens per als pressupostos catalans són dos exemples per a la implantació del projecte republicà cap a la independència de Catalunya", consideren.

Edicions locals