L'Ajuntament bonifica 225.000 euros a l'empresa que construirà la futura residència de gent gran a la Farinera

El grup FIATC inicia els tràmits per a les obres de construcció per al tercer centre geriàtric privat a la ciutat

Societat

El ple de Mollet ha aprovat la declaració d'obres d'especial interès del futur centre residencial per a gent gran que el grup FIATC Residències preveu construir a uns terrenys del polígon la Farinera. La declaració d'obres d'especial interès suposa una bonificació de les taxes i tributs per l'obra que ascendeix a 225.000 euros.

La residència privada disposarà de 160 places, de les quals, segons anunciava la regidora de Planificació Urbanística, el compromís és que un 25% siguin públiques concertades. Dionisio justificava la bonificació perquè "és un equipament necessari per a la ciutat".

Amb tot, alguns grups expressaven els seus dubtes sobre la necessitat de bonificar l'obra. "Es tracta d'una empresa privada que el que farà serà negoci", apuntava la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano.

Per la seva part, el regidor de Junts per Mollet, Joan Daví, posava en dubte el 25% de places concertades. "Que l'empresa les ofereixi no vol dir que la Generalitat li concerti", advertia i reclamava alguna clàusula per poder reclamar la bonificació en cas que finalment no hi hagués aquestes places públiques. En aquest sentit, Dionisio apuntava que la bonificació no té un caràcter retroactiu però indicava que existeix la fòrmula de la revocació, que "es podria estudiar". "La bonificació és la garantia de places públiques però estarem atents i si no es compleix es podria revocar", concloïa.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Podem, Cs i Junts per Mollet, l'abstenció d'Ara Mollet ERC MES i el vot negatiu de Mollet en Comú.

Edicions locals