Mollet busca pous davant la sequera

L'Ajuntament ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua una subvenció que financïi les actuacions per aprofitar el cabal dels pous de Garbí, a Riera Seca, i connectar-los a la xarxa general de subministrament com a mesura per paliar la sequera.

Societat

La inversió de 381.000 euros ha de servir per equipar aquests tres pous, històricament contaminats i sense usar, i connectar-los a la xarxa general d'aigua. La connexió d'aquests pous suposaria un increment del cabal de 1.300 metres cúbics d'aigua diaris. Maria Àngels Rodríguez, tècnica de l'Ajuntament, apunta que les analítiques que s'han realitzat als tres pous indiquen que el corrent ha filtrat les substàncies contaminants, provocades per antics abocaments de les indústries de l'entorn, i que l'aigua que se n'extreuria és apropiada per a l'ús de boca. Actualment ja existeixen alguns pous d'aquest tipus connectats a la xarxa general com el que es troba a tocar de la masia de Can Borrell i un altre al parc del cementiri de Plana Lledó.

SENSE SANCIONS, PER ARA

Mollet es troba, des de principis de febrer, en l'escenari d'excepcionalitat 2 previst al Decret de mesures d'emergència per a la gestió dels recursos hídrics a la conca del Ter i el Llobregat. Tot i que Mollet no entra en el conjunt de poblacions que des d'aquesta setmana sancionen els ciutadans pel malbaratament d'aigua, la regidora de Medi Ambient, Ester Safont, apunta que  si s'entrés en una nova fase d’emergència per la sequera es valoraria la imposició de multes. Amb tot, Safont indica que el consum mitjà d'aigua a Mollet està per sota dels 270 litres per persona, que és l'habitual.

Edicions locals