El Consell Comarcal aprova un pressupost de 23 milions per al 2020

L'increment respecte a l'any passat és de l'11%, i destaquen les dotacions en Polítiques Socials i Ensenyament entre d'altres

Política, Economia

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 23 milions per al 2020
El Consell Comarcal aprova un pressupost de 23 milions per al 2020

Gairebé 23 milions i un increment respecte a l’exercici anterior de l’11%. Aquest és el pressupost del Consell Comarcal del Vallès Oriental per a l’exercici 2020, aprovat dimecres amb els vots favorables de PSC, JxCat i ECG, l’abstenció d’ERC i contraris de Cs i CUP.

El pressupost se centra en sis eixos: el benestar de les persones, la gestió del servei de transport escolar i les ajudes als menjadors escolars, la integració social i laboral, l’oferta d’una programació d’activitats per la joventut, vetllar per assegurar el dret de l’habitatge dels ciutadans amb necessitats i potenciar les infraestructures dels municipis.

En aquest sentit, l’objectiu fixat per al 2020 és “millorar la qualitat dels serveis públics amb eficàcia i eficiència i dinamitzar socialment l’entorn contribuint al desenvolupament i la dinamització de l’activitat social, cultural i econòmica”, apunten des de l’ens comarcal.

Per àrees, Polítiques Socials i Igualtat representen gairebé el 50% del pressupost, i creixen les partides vinculades al transport adaptat i el servei d’assistència a domicili. Ensenyament representa el 30% del pressupost i inclou el transport escolar i els ajuts individuals de menjador.

Les despeses també creixen en Joventut, Arxiu Comarcal i Habitatge, mentre que Medi Ambient i Territori es redueix fins al 4% del total del pressupost. El Servei de Salut s’ha obert sense dotació especifica i es dotarà quan es coneguin les necessitats a cobrir.

El grup d’ERC al Consell Comarcal, actualment a l'oposició, ha reclamat un “canvi radical de pràctiques en l’ús dels diners públics" i ha denunciat que les despeses en dietes de la targeta de gerència van sumar 11.000 euros l’any 2018. Per això consideren que “cal ajustar les despeses”, i també critiquen que "s’augmenti la participació econòmica dels ajuntaments a l'ens aquest 2020, quan la majoria ja tenen els pressupostos aprovats".

Edicions locals