La Diputació destina cinc milions a ajudes pels danys provocats pel Gloria

Els ajuntaments podran demanar els ajuts per pal·liar els efectes del temporal

Societat

| Aj. Parets

La Diputació de Barcelona ha anunciat una partida de cinc milions d'euros en ajuts extraordinaris per donar resposta a les necessitats d’urgència i emergència provocades pel temporal Gloria als municipis de la demarcació.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha explicat que la Diputació té previst destinar-hi una primera partida de cinc milions d’euros que permetran «pagar i pal·liar els efectes de la urgència i emergència». En aquest sentit també ha ressaltat que «són recursos per pagar tot allò que s’ha realitzat aquests dies i que ha estat necessari per tornar a la màxima normalitat els municipis», un suport als ajuntaments de la província que ha d’anar acompanyat de les línies d’ajut que es duguin a terme des d’altres administracions, com la Generalitat o l’Estat.

A partir d’aquest divendres, 31 de gener, els ajuntaments afectats ja podran sol·licitar els ajuts necessaris a través d’aquest nou programa, que està estructurat en diferents àmbits en funció de l’emergència i les seves afectacions, com poden ser aiguats, nevades o incendis.

Des de la Diputació recorden que, en situacions d’emergència com la provocada pel temporal Gloria, els governs locals han de fer front a actuacions i despeses no previstes en els seus pressupostos i que, per tant, no disposen de recursos suficients per dur-les a terme.

18.000 euros a Mollet

En el cas de Mollet, l'Ajuntament ha quantificat en 18.000 euros els danys causats pel pas del temporal Gloria a la ciutat. Principalment, els desperfectes s'han donat a arbres i mobiliari urbà. D'altra banda, el consistori ha recordat als afectats pel temporal que en cas de tenir danys sobre béns cal posar-se en contacte amb les asseguradores i per talls de subministrament amb les empreses subministradores i asseguradores.

Edicions locals