Xerrades del Col·lectiu Ronda sobre les targetes revolving

Els advocats alerten d'un producte financer que no compleix la normativa i que sovint incrementa els deutes dels consumidors

Economia

Xerrades del Col·lectiu Ronda sobre les targetes revolving
Xerrades del Col·lectiu Ronda sobre les targetes revolving

Els advocats de Col·lectiu Ronda, cooperativa dedicada a l’assessorament jurídic, oferiran xerrades informatives gratuïtes dimarts i dimecres vinent a Mollet i Granollers, respectivament, adreçades al nombrós col·lectiu de persones afectades per la comercialització de les anomenades targetes revolving.

Aquest producte financer actua com una targeta de pagament ajornat, de manera que permet disposar permanentment de quantitats de diners fins al límit de crèdit de la targeta i retornar aquestes quantitats disposades a través de les quotes mensuals que fixen els mateixos clients i que poden arribar a ser d’imports tan reduïts, com ara 50 o 60 euros al mes.

Aquests aparents avantatges i comoditats, però, en realitat amaguen condicions absolutament abusives que inclouen interessos que poden superar fàcilment els nivells corresponents a les pràctiques d’usura generant un deute creixent que, en molts casos, esdevé impossible de retornar per tal de liquidar el deute.

Aquest tipus de targetes de crèdit han estat comercialitzades per tot tipus d’entitats, des de bancs com ara Caixabank, BBVA o Banco Santander, entre d’altres, fins a financeres de consum com ho són Cetelem o, fins i tot, Carrefour. El seu funcionament és, fins a cert punt, similar al d’una tradicional pòlissa de crèdit.

Per informar sobre els riscos que comporta la contractació de targetes revolving i quins són els drets que emparen els consumidors en cas que pateixin les conseqüències d’haver-la contractat, l’equip d’experts de Col·lectiu Ronda oferirà xerrades informatives als despatxos de la cooperativa. A Mollet –rambla Nova, 26, 1r– serà dimarts 4 de febrer (18 h); i a Granollers –pl. Folch i Torres, 12, 1r C– serà dimecres 5 de febrer (18 h).

Edicions locals