La revista 'Vallesos' dedica el número 18 al teatre amateur

També tracta la Pedra del Diable de Parets i la Remençada de Montornès

Cultura

Revista Vallesos
Revista Vallesos

La revista-llibre semestral Vallesos dedica el dossier del número 18 –coordinat pel director i autor egarenc Eloi Falguera– al teatre amateur dels diferents municipis del Vallès.

La carpeta Al Vallès s'alça el teló repassa obres, grups, concursos i figures emblemàtiques de l'escena vallesana, i detalla en un directori les més de 170 companyies en actiu –com Grup de Teatre Can Pantiquet i La Tramolla, de Mollet; Companyia T-Atrevits i Associació Escena Educativa, de Parets; Aula Municipal de Teatre, de Montornès; Nanocosmos Teatre, El Pícaro Teatro i el Grup de Teatre Tell, de la Llagosta; Grup de Teatre del Casal de la Gent Gran, de Montmeló; Grup de Teatre Segle XX, de Sant Fost; i Grup de Teatre de l'Escola Orfeònica de Martorelles–. També tracta alguns espectacles tradicionals amb denominació d'origen local, com són La Pedra del Diable (Parets) o La Remençada (Montornès).

La riquesa de grups a la comarca són l'"expressió d’una vitalitat cultural al si dels pobles i ciutats que genera un exercici de creativitat transformadora, que és alhora una saludable teràpia col·lectiva de socialització", assegura el director de Vallesos, Vicenç Relats.

La mirada al teatre de Vallesos constata que rere cada muntatge hi ha molt més que els actors i actrius que pugen dalt de l’escenari, ja que hi ha un conjunt de personatges entre cametes, que queden amagats però que hi són imprescindibles, com ara les persones responsables de vestuari, direcció, escenografia, llums i so, que al llarg del dossier queden exemplificats.

D’altra banda, el nou web de la revista-llibre semestral, www.vallesos.cat, permet accedir a tots els continguts de 9 anys de Vallesos.

Edicions locals