Una avaria a la xarxa d'aigua a Mollet afecta més d'un centenar de veïns

El trencament d'una canonada deixava sense subministrament els abonats de Sorea de la zona del carrer La Plana

Societat

Una avaria a la xarxa d'aigua a Mollet afecta més d'un centenar de veïns
Una avaria a la xarxa d'aigua a Mollet afecta més d'un centenar de veïns

La rebentada d'una canonada de fibrociment de la xarxa d'aigua potable de Mollet, gestionada per Sorea, ha provocat diverses incidències en el subministrament a l'entorn del carrer La Plana.

Segons alguns veïns, des de mitjans de la setmana passada abonats de Sorea de la zona han patit talls en el subministrament. Segons la companyia, el trencament d'una canonada és el motiu d’aquesta concurrència d’avaries. "La canonada de la xarxa d’aigua ha arribat al final de la seva vida útil i requereix una substitució completa", apunten fonts de Sorea.

Davant aquesta situació, Sorea assegura que "juntament amb l’Ajuntament de Mollet s'ajustaran les prioritats d’inversions per a aquest any i s'estudiarà la viabilitat econòmica d’aquesta substitució de la canonada del carrer La Plana durant aquest any 2020", indiquen l'empresa gestora. La substitució afectaria uns 325 veïns (130 abonats).

Camió cisterna al carrer La Plana FOTO: @sorea

Durant aquests dies en què s’han produït les incidències que, segons Sorea, han afectat 60 abonats, la companyia ha instal·lat un camió cisterna per abastir d'aigua la ciutadania i ha treballat "intensament per reparar avaries amb la màxima celeritat i intentar que no es repetissin, malgrat la magnitud de l’avaria", indiquen al comunicat, en què també han lamentat "les molèsties causades als veïns i veïnes, i han assegurat que seguiran treballant per millorar la xarxa d’aigua i el seu subministrament".

Des de les xarxes alguns usuaris han criticat el fet que encara existeixin canonades de fibrociment a la xarxa molletana, un material cancerigen que es manté en les canonades més antigues. De fet, ara fa un any, dues fuites d'aigua consecutives van inundar part del carrer Berenguer III, com a conseqüència de la rebentada de dues canonades també de fibrociment.

En aquest sentit, Sorea afirma que la substitució de la xarxa d’aigua potable per nous materials es realitza "de forma progressiva". Al llarg del 2019, a Mollet, s’han substituït 510 metres de canonada i, per a l’any 2020, hi ha prevista la substitució de prop d’1 km de xarxa. "Aquesta decisió dels trams a substituir es pren de forma consensuada amb l’Ajuntament, segons la disponibilitat econòmica del municipi i segons les prioritats i afectació de cada tram", apunten des de la companyia.


 

Edicions locals